נבטים הינם קטניות, דגנים, גרעינים או זרעים שהוציאו שורש, גבעול ועלים בעקבות תהליך הנבטה מבוקר. ההנבטה מעוררת בצמח שפע אנזימים, הנחשבים למועילים בבניית רקמות שריר, בתפקוד הבלוטות ומערכת העיכול ובהגברת קצב שריפת השומנים; גורמת להכפלה במאות אחוזים של כמות הוויטמינים בקטניה/דגן/זרע/גרעין ומוסיפה ויטמנים נוספים כמו ויטמין C; נבטים מכילים את הערכים התזונתיים הגבוהים והמשובחים ביותר: חומצות אמינו (חומצות הכרחיות שהגוף אינו מסוגל לייצר בעצמו והן בדרך כלל זמינות במזונות מן החי), פחמימות, שומנים, ויטמינים, מינרלים וסיבים.
מספר מנות: 1 מנה עיקרית או 2-3 מנות תוספת.
זמן הכנה: 10 דק'.
זמן בישול: 10 דק'.
זמן הנבטה: בערך שבוע.
מצרכים:
1/3 חבילת אטריות אורז מלא אורגני של חברת השדה (או כ 80 גר' של כל חברה אחרת)
חופן נבטי אלפלפא
חופן נבטי חרדל
חופן נבטי חמניות
חופן נבטים סיניים
חופן נבטי כוסמת
* ניתן להשתמש גם בסוגי נבטים אחרים, העיקר שיהיה מגוון של כמה סוגים
1 גזר מגורד
2-3 עלי כרוב חתוכים לרצועות דקות
רוטב סויה לפי הטעם (אני ממליצה על רוטב סויה אורגני מופחת נתרן של חברת Imo)
טחינה גולמית לפי הטעם (אני ממליצה על טחינה גולמית משומשום מלא מונבט מזן חומרה אתיופי, אשר משווק בארץ ע"י חברת אמארה – ניתן להשיג ברשת ניצת הדובדבן או לרכוש ישירות מהיבואן 054-4982239)
אופן ההנבטה: ראה/י מאמר נבטים והנבטה.
אופן ההכנה:
מבשלים את אטריות האורז במים רותחים, מקפידים לערבב כל דקה כדי שלא ידבקו אחת לשניה. כשהן רכות, מעבירים למסננת ושוטפים אותן במים קרים עד שהן מתקררות.
מוסיפים לאטריות האורז את הנבטים, כרוב וגזר, שמים רוטב סויה וטחינה גולמית לפי הטעם, מערבבים ומגישים.
להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
כתיבת תגובה