עדשים מהווים מקור מצוין לסיבים מסיסים, סידן, ברזל, חלבון ופחממות. לעומת זאת, הם דלים בשומן ואינם מכילים כולסטרול. כדאי לשלב עם דגנים מלאים בכדי לקבל את כל חומצות האמינו הדרושות לגוף.
מספר מנות: 1-2 מנות עיקריות או 2-3 מנות תוספת.
זמן הכנה: 10 דקות.
זמן בישול: כ- 30 דקות.
מצרכים:
1/4 כוס עדשים ירוקים (אופציונלי – מוסיף למנה חלבונים)
2-3 חופנים של פסטת פנה מחיטה מלאה (או כל פסטה אחרת)
1-2 חצילים פרוסים לפרוסות בעובי ס"מ (2 חצילים, אם רוצים להשתמש רק בחצילים או חציל אחד, אם משתמשים בשאר הירקות)
1 קישוא מקולף ופרוס לפרוסות ברוחב ס"מ (אופציונלי)
1 פלפל אדום חתוך לרצועות ברוחב ס"מ (אופציונלי)
עגבניות מיובשות לפי הטעם (רצוי לבחור בעגבניות שיובשו בשמש בתהליכים טבעיים ולא כימיים)
בזיליקום טרי לפי הטעם
מלח ים לפי הטעם (עדיף להשתמש במלח ים ממקור אורגני שהופק בתהליכים טבעיים ללא כימיקליים, לדוגמא Bisal)
שמן זית לפי הטעם
מים בטמפרטורת רתיחה
אופן ההכנה:
מכסים את העדשים הירוקים במים רותחים ומבשלים בסיר נפרד עד שהם כמעט רכות לגמרי. בסיר נפרד מבשלים את הפסטה עד שהיא מוכנה לאכילה.
מסדרים את פרוסות הירקות על נייר אפייה בתבנית אפייה, מתבלים בשמן זית ומלח ומבשלים בטוסטר אובן או בתנור אפייה עד שהם רכים מבפנים ושחומים קלות מבחוץ.
מרסקים את העגבניות המיובשות יחד עם עלי הבזיליקום הטריים במעבד מזון ושמים בקערת ההגשה של הפסטה.
כאשר הפסטה מוכנה, שמים בקערה יחד עם ממרח עלי הבזיליקום והעגבניות המיובשות ומערבבים היטב.
כאשר העדשים והירקות מוכנים אפשר לערבב הכל יחד עם הפסטה או להגיש בקערה אחת את הפסטה עם הרוטב, בקערה אחת את האנטי פסטי ובקערה נוספת את העדשים, כך שכל סועד לוקח לעצמו את המרכיבים שהוא רוצה לשלב בפסטה ומערבב לבד.
להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
כתיבת תגובה