אכילת תפוחים מסייעת לשליטה ברמת הכולסטרול ובמניעת מחלות לב. בקליפת התפוח נמצא גם נוגד החימצון רוטין.
אגוזי מלך מסייעים בהורדת הכולסטרול ה"רע" ותורמים למניעת מחלות לב. הם עשירים בחומצה אלפא-לינולנית (חומצת שומן מסוג אומגה-3) ונחושת.
ג'ינג'ר הינו אחד מצמחי המרפא החשובים באיורוודה (רפואה הודית עתיקה), יש המאמינים שהוא משפיע על מערכות גוף שונות, משכך כאבי בטן, מקל על בחילות ומפחית הקאות, לוחם בחיידקים, אנטי-דלקתי, עוזר בהפרעות עיכול עם גזים, מעכב התכווצויות בקיבה, מקל על בחילות בוקר. יהודי תימן מאמינים שהוא עוזר לפתרון בעיות ראיה, לטיפול בשיעול ובליחה ולהגברת האון הגברי.
מספר מנות: מנה אחת
זמן הכנה: 5 דק'.
מצרכים:
1 תפוח
2-3 תמרים מזן מג'הול או זן אחר (כמות התמרים תלויה במידת המתיקות הרצויה)
חופן אגוזי מלך
חתיכה קטנה של שורש ג'ינג'ר טרי וקלוף
אבקת קינמון לפי הטעם
כוס מים
אופן ההכנה:
מכניסים לבלנדר את כל המצרכים, מפעילים את הבלנדר עד שמתקבל שייק חלק. מוסיפים עוד מים במידה והשייק סמיך מידי לטעמך.
להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
כתיבת תגובה