שעועית אזוקי מהווה מקור עשיר לאנטי-אוקסידנטים (נוגדי חמצון). היא שומרת על יציבות רמת הסוכר בדם והיא עשירה בחלבון, ברזל, סידן ואשלגן.
מספר מנות: 1-2 מנות עיקריות (אם זו כל הארוחה) או 2-3 מנות תוספת.
זמן הכנה: 10 דק'
זמן בישול: שעה ורבע
מצרכים:
¼ כוס פולי (שעועית) אזוקי
¼ כוס גריסים
1 בטטה מגורדת
1 גזר מגורד
1 בצל קצוץ
ככפית שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ או לפי הטעם (להזהר לא לשים יותר מידי…)
כ-2 כפות סויה או לפי הטעם (עדיף רוטב סויה תמרי אשר אינו מכיל חומרים משמרים)
מלח ים לפי הטעם (עדיף להשתמש במלח ים ממקור אורגני שהופק בתהליכים טבעיים ללא כימיקליים, לדוגמא Bisal).
כמון טחון לפי הטעם
פלפל צ'ילי לפי הטעם
כוסברה טחונה לפי הטעם
שמן זית לפי הטעם
מים בטמפרטורת רתיחה
אופן ההכנה:
רצוי להשרות את האזוקי לכמה שעות לפני הבישול אך ניתן גם לבשל ללא השריה מוקדמת.
מחממים את השמן בסיר, מטגנים בו את הבצל ואת הג'ינג'ר, מוסיפים את פולי האזוקי, ואת כל התבלינים, מוסיפים מים רותחים (לפחות פי שניים מגובה האזוקי) ומביאים להרתחה. מבשלים כ- 45 דק'.
לאחר 45 דק' מוסיפים את הגריסים, הבטטה והגזר, מוסיפים מים רותחים (לכסות מעל התבשיל) וממשיכים לבשל כ- 20-30 דק' נוספות, עד שפולי האזוקי רכים ומתבקעים; הגריסים תפוחות ורכות והתבשיל סמיך. לאחר הוספת הגריסים, יש לערבב את התבשיל כל כמה דק' כי אחרת הוא נשרף בתחתית.
מגישים חם.
להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
כתיבת תגובה