האזוקי מהווה מקור עשיר לאנטי-אוקסידנטים (נוגדי חמצון). היא שומרת על יציבות רמת הסוכר בדם והיא עשירה בחלבון, ברזל, סידן ואשלגן.
אורז הינו נטול גלוטן.
מספר מנות: 1 מנה עיקרית (אם זו כל הארוחה) או 2-3 מנות תוספת.
זמן הכנה: כחצי שעה
זמן בישול: כשעה
מצרכים:
¼ כוס פולי (שעועית) אזוקי
¾ כוס אורז יסמין/בסמטי מלא
1 גזר בינוני מגורד
1 כרישה חתוכה
אופציונלי: 2 כוסות ברוקולי / אפונה ירוקה / אפונה סינית
רוטב סויה לפי הטעם (עדיף רוטב סויה תמרי אשר אינו מכיל חומרים משמרים).
שמן זית לפי הטעם
מים בטמפרטורת רתיחה
אופן ההכנה:
רצוי להשרות את האזוקי כמה שעות לפני ההכנה, אך ניתן גם לבשלה ללא השרייה מוקדמת.
שמים את האזוקי בסיר נפרד ומבשלים כשעה (היא מוכנה לאכילה כאשר היא רכה למדי ומתחילה להתבקע).
כ- 20 דק' לאחר תחילת בישול האזוקי, מבשלים את האורז בסיר נפרד.
כ- 40 דק' לאחר תחילת בישול האזוקי מחממים את שמן הזית במחבת גדולה ומטגנים את הכרישה עד שהיא שקופה. במידה ומשתמשים בברוקולי/אפונה, מוסיפים אותם למחבת, מטגנים קלות, מוסיפים קצת מים רותחים למחבת ומכסים במכסה בכדי לאדות את הירקות. לאחר האידוי, מוסיפים את הגזר המגורד, מטגנים קלות ומוסיפים את רוטב הסויה לפי הטעם. לאחר שהאזוקי והאורז מוכנים, מוסיפים אותם למחבת, ומערבבים. במידת הצורך, מוסיפים עוד רוטב סויה.
להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
כתיבת תגובה