הכוסמת הינה דגן מלא אשר עשיר בחלבון מלא (המכיל את כל החומצות האמיניות הנדרשות לגוף), סיבים תזונתיים, אבץ וויטמינים מקבוצה B. כוסמת הינה בין הדגנים היחידים אשר לא מכילים גלוטן.
מספר מנות: כ- 2 פרוסות
זמן הכנה: 5 דק'
זמן אפיה: 30 דק'
מצרכים:
1/2 כוס כוסמת
מים
אופציונלי – מלח, שמן, תבלינים אחרים וכד'.
אופן ההכנה:
טוחנים את גרגירי הכוסמת במטחנת קפה עד שמתקבל קמח דק. מערבבים עם מים עד שמתקבלת עיסה אחידה. ניתן להוסיף לעיסה מלח, שמן וכד'. ניתן גם לאפות ללא תוספות.
משטחים את העיסה בתבנית אפיה על נייר אפיה (בעובי של כחצי ס"מ) ואופים בחום בינוני עד שהלחם מוכן (אם מכניסים מזלג או קיסם במרכזו, המזלג/קיסם יוצא יבש).
להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
כתיבת תגובה