מתכון לגלידה בריאה וטעימה להפליא (בטעם של גלידת שמנת), ללא סוכר וללא מוצרי חלב.
בננה עשירה בפחמימות, מינרלים ווויטמינים. יש בה תכולה גבוהה במיוחד של אשלגן.
זרעי פשתן עשירים בחומצה אלפא לינולנית (חומצת שומן ממשפחת אומגה 3).
אגוזי מלך מסייעים בהורדת הכולסטרול ה"רע" ותורמים למניעת מחלות לב. הם עשירים בחומצה אלפא-לינולנית (חומצת שומן מסוג אומגה-3) ונחושת.
מספר מנות: מנה אחת
זמן הכנה: 5 דק'.
מצרכים:
2 בננות קלופות שהוקפאו במקפיא לפחות ל- 24 שעות
5-10 אגוזי מלך טחונים
כף זרעי פשתן טחונים
דבש לפי הטעם
אופן ההכנה:
מקפיאים את הבננות יום קודם לכן. מוציאים אותן מהמקפיא כ- 5 דק' לפני הכנת הגלידה (כדי שיהיה קל יותר לרסק אותן במעבד מזון). מכניסים למעבד המזון את הבננות הקפואות, אגוזי המלך (לאחר שהם נטחנו במטחנת קפה ידנית), זרעי הפשתן (לאחר שהם נטחנו במטחנת קפה ידנית) ודבש. מפעילים את מעבד המזון עד שמתקבלת גלידה במרקם שמנת קטיפתי.
בתאבון!
הערה: את הגלידה יש לאכול עם רגע הכנתה, לא מומלץ להקפיא שוב במקפיא.
להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
כתיבת תגובה