גזר הינו עשיר בבטא קרוטן (חומר המשמש ליצירת ויטמין A, והמעניק לגזר את צבעו הכתום). הגזר עשיר גם בסיבים תזונתיים, אנטיאוקסידנטים ומינרלים.
ג'ינג'ר הינו אחד מצמחי המרפא החשובים באיורוודה (רפואה הודית עתיקה), יש המאמינים שהוא משפיע על מערכות גוף שונות, משכך כאבי בטן, מקל על בחילות ומפחית הקאות, לוחם בחיידקים, אנטי-דלקתי, עוזר בהפרעות עיכול עם גזים, מעכב התכווצויות בקיבה, מקל על בחילות בוקר. יהודי תימן מאמינים שהוא עוזר לפתרון בעיות ראיה, לטיפול בשיעול ובליחה ולהגברת האון הגברי.
מספר מנות: 2 כוסות
זמן הכנה: 10 דק'.
מצרכים:
1 ק"ג גזרים קלופים
חתיכה קטנה של ג'ינג'ר קלוף
אופן ההכנה:
שוטפים את הגזרים והג'ינג'ר וסוחטים אותם במסחטת מיצים קשים.
שותים מייד לאחר הסחיטה. כאשר המיץ עומד, הוא מאבד חלק מהוויטמינים והמינרליים.
להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
כתיבת תגובה