אידוי הינה שיטת הבישול הבריאה ביותר והיא שומרת על תכולת המזון בצורה אופטימלית.
קטניות ודגנים שעברו הנבטה קלים יותר לעיכול ועשירים ביותר ויטמינים וסיבים תזונתיים. תהליך ההנבטה מתחיל מרגע שהקטניות/דגנים באים במגע עם מים. לאחר השריה במשך לילה, ניתן להשתמש בקטניות/דגנים או להמשיך בתהליך ההנבטה ע"י הנחתם בצלחת הנבטה, כאשר שומרים על לחות הקטניות/דגנים.
מספר מנות: 2-3
זמן הכנה: 10 דק'
זמן אידוי: שעה
זמן אפיה: כחצי שעה
מצרכים:
3/4 כוס חומוסים שהושרו במים במשך הלילה.
1/4 כוס חיטת כוסמין שהושרתה במים במשך הלילה / קמח מחיטת כוסמין
מלח לפי הטעם
שמן זית לפי הטעם
מים
אופן ההכנה:
לאחר השריה למשך הלילה, מאדים את החומוסים בכלי אידוי כשעה, עד שהם רכים.
לאחר השריה למשך הלילה, מכניסים את חיטת הכוסמין למעבד מזון ומערבבים (או טוחנים חיטת כוסמין שלא עברה השריה לקבלת קמח דק), כשחיטת הכוסמין טחונה דק, מוסיפים את החומוסים המאודים, מלח, שמן זית וקצת מים ומערבבים במעבד המזון עד שמתקבל ממרח אחיד.
משטחים את הממרח בתבנית אפיה על נייר אפיה, כך שמתקבל משטח אחיד בגובה של חצי ס"מ ואופים בחום בינוני עד שמתקבל קרקר פריך או קרקר קשה (תלוי בהעדפתך).
להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
כתיבת תגובה