פולי הסויה בעלי הרכב תזונתי מאוזן: הם מכילים חלבון מלא, חומצות שומן חיוניות, סיבים תזונתיים, עשירים בסידן, ברזל ועוד מינרלים וויטמינים. הסויה הינה מקור מצוין לפיטואסטרוגנים המגוננים מפני היווצרות סרטן, ומסייעים להתמודדות עם תסמיני גיל המעבר ואוסטיאופורוזיס אצל נשים. הסויה חשובה למחלות לב וכלי דם בשל הרכב חומצות השומן, סוג החלבון ומרכיבים נוספים שקיימים בה.
מספר מנות: 2-3 מנות עיקריות (אם זו כל הארוחה) או 5-6 מנות תוספת.
זמן הכנה: כחצי שעה
זמן בישול: כשעה
מצרכים:
¼ כוס פולי סויה יבשים
¾ כוס או 1 כוס אורז יסמין/בסמטי מלא
1 בצל חתוך
ככפית שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ או לפי הטעם (להזהר לא לשים יותר מידי…)
ככפית שורש כורכום טרי קצוץ או לפי הטעם (להזהר לא לשים יותר מידי…)
2 עלי כרוב לבן חתוכים
1 פלפל אדום חתוך
1 גזר בינוני מגורד
1 קלח תירס
רוטב סויה לפי הטעם (עדיף רוטב סויה תמרי אשר אינו מכיל חומרים משמרים).
שמן זית לפי הטעם
מים בטמפרטורת רתיחה
אופן ההכנה:
רצוי להשרות את הסויה כמה שעות לפני ההכנה, אך ניתן גם לבשלה ללא השרייה מוקדמת.
שמים את פולי הסויה בסיר נפרד ומבשלים כשעה.
לאחר כרבע שעה, שמים את האורז המלא בסיר נפרד ומבשלים כחצי שעה (או עד שהאורז מוכן).
לאחר 40 ד' מתחילת בישול פולי הסויה, מחממים את השמן במחבת גדולה, מטגנים את הבצל עד שהוא נעשה שקוף, מוסיפים את שורש הג'ינג'ר והכורכום ומערבבים. לאחר מכן, מוסיפים את הכרוב, מערבבים, מוסיפים את הפלפל האדום, מערבבים ושמים קצת מים רותחים, מכסים במכסה, ומאדים את הירקות כמה דקות. מוסיפים את שיני התירס (לאחר שחתכת את שיני התירס מהקלח), מערבבים ומאדים דקה נוספת ולבסוף מוסיפים את הגזר המגורד, מערבבים ומאדים.
לקראת סוף האידוי של הירקות, כאשר כבר אין מים עודפים במחבת, מוסיפים את רוטב הסויה ומערבבים, מוסיפים את האורז ופולי הסויה (לאחר ששניהם מוכנים) ומערבבים הכל יחד.
להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
לימור אומר
הכנתי לי ולמשפחה, כולם אהבו, יצא מעולה!!