האזוקי מהווה מקור עשיר לאנטי-אוקסידנטים (נוגדי חמצון). היא שומרת על יציבות רמת הסוכר בדם והיא עשירה בחלבון, ברזל, סידן ואשלגן.
חיטת הכוסמין מכילה אחוז גבוה יותר של חלבון מחיטה רגילה וכמות גדולה של סיבים תזונתיים, מינרליים וויטמינים.
מספר מנות: מנה אחת
זמן הכנה: 15 דק'.
זמן בישול: 45 דק'.
מצרכים:
1 כוס פסטה מחיטת כוסמין מלאה או אטריות סובה (אטריות מכוסמת)
1/4 כוס פולי אזוקי
1 בצל בינוני חתוך לקוביות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
1 גזר בינוני מגורד
1/2 כוס כרוב חתוך לרצועות
1/2 כוס ברוקולי מופרד לפרחים קטנים
ככפית שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ או לפי הטעם (להזהר לא לשים יותר מידי…)
רוטב סויה לפי הטעם (עדיף רוטב סויה תמרי אשר אינו מכיל חומרים משמרים)
שמן זית לפי הטעם
מים בטמפרטורת רתיחה
אופן ההכנה:
רצוי להשרות את פולי האזוקי כמה שעות לפני הבישול.
מבשלים את פולי האזוקי בסיר במשך כ- 45 דק' עד שהפולים מתחילים להתפורר.
לאחר כ- 35 דק' מתחילת בישול פולי האזוקי, מבשלים את פסטת הכוסמין במים רותחים במשך כ- 7 דק'.
בזמן שהפסטה מתבשלת, מחממים את השמן בווק, מקפיצים את הבצל והג'ינג'ר, מוסיפים את הכרוב ומערבבים, מוסיפים קצת מים רותחים (בכדי לאדות את הירקות ולשמור על הלחות שלהם),מוסיפים את הפלפל האדום ומערבבים, מוסיפים את הגזר ומערבבים ולבסוף מוסיפים את הברוקולי ורוטב הסויה ומערבבים עד שהירקות מבושלים. כאשר האזוקי והפסטה מוכנים מוסיפים אותם לירקות, מערבבים ומגישים חם.
להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
כתיבת תגובה