זמן הכנה: 20 דק'.
מצרכים:
לעוגת השוקולד
1.5 כוסות אגוזי לוז / אגוזי מלך
8 תמרי מג'הול ללא גלעין
1/3 כוס אבקת קקאו* לא ממותקת (אני ממליצה על אבקת קקאו אורגנית של חברת Sunline, שניתן לקנות בחנויות טבע)
1/2 כפית תמצית וניל טבעית ללא תוספת סוכר (אני ממליצה על תמצית של בקטו פלייבורס שמיובאת על ידי אמבר פלייבורס, ניתן להשיג בחנויות טבע) – אופציונלי
2 כפיות מים מסוננים
1/2 כפית תמצית וניל טבעית ללא תוספת סוכר (אני ממליצה על תמצית של בקטו פלייבורס שמיובאת על ידי אמבר פלייבורס, ניתן להשיג בחנויות טבע) – אופציונלי
2 כפיות מים מסוננים
למוס
2 כוסות קשיו לא קלוי
4\3 + 1/2 כוס מים מסוננים
2\1 כוס דבש טבעי לא מחומם
2\1 כוס שמן קוקוס
1 כפית תמצית וניל ללא תוספת סוכר (אני ממליצה על תמצית של בקטו פלייבורס שמיובאת על ידי אמבר פלייבורס, ניתן להשיג בחנויות טבע)
• קורט מלח
• כף מיץ לימון
• 1/2 כוס אבקת קקאו* לא ממותקת (אני ממליצה על אבקת קקאו אורגנית של חברת Sunline, שניתן לקנות בחנויות טבע)
2 כוסות קשיו לא קלוי
4\3 + 1/2 כוס מים מסוננים
2\1 כוס דבש טבעי לא מחומם
2\1 כוס שמן קוקוס
1 כפית תמצית וניל ללא תוספת סוכר (אני ממליצה על תמצית של בקטו פלייבורס שמיובאת על ידי אמבר פלייבורס, ניתן להשיג בחנויות טבע)
• קורט מלח
• כף מיץ לימון
• 1/2 כוס אבקת קקאו* לא ממותקת (אני ממליצה על אבקת קקאו אורגנית של חברת Sunline, שניתן לקנות בחנויות טבע)
* ניתן להחליף את אבקת הקקאו בכמות זהה של אבקת חרובים.
אופן ההכנה:
עוגת שוקולד: מרסקים את אגוזי הלוז במעבד מזון עד שזה טחון דק (כמו קמח). מוסיפים את התמרים, אבקת הקקאו ותמצית הוניל ומערבבים טוב, עד שמתקבלת עיסה אחידה. מוסיפים את המים ומערבבים עד שנוצר במעבד המזון מעין כדור אחד גדול מכל העיסה. משטחים בתחתית התבנית ומכניסים למקרר בזמן שמכינים את המוס.
מוס: טוחנים בבלנדר את אגוזי הקשיו, 3/4 כוס מים, דבש, שמן קוקוס, תמצית וניל וקורט מלח, מוסיפים את מיץ הלימון וממשיכים לעבד עד לקבלת קרם אחיד חלק. מעבירים מחצית מהקרם לכלי נפרד (זה מוס הוניל) ומוסיפים לבלנדר את אבקת הקקאו ועוד כמה כפות מים (עד 1/2 כוס מים) ומערבבים עד לקבלת קרם אחיד וחלק (זה מוס השוקולד).
שופכים את מוס השוקולד מעל עוגת השוקולד ומעליו שופכים את מוס הוניל.
שמים במקפיא לפחות לשעתיים, כדי לייצב את העוגה. אח"כ ניתן לשמור במקרר עד ההגשה (כשבוע).
הערה:
מתכון זה הינו שילוב בין שני מתכונים: עוגת שוקולד ללא אפיה של ג'ני קורנבליט ועוגת מוס שוקולד וניל של שירלי בר.
מתכון זה הינו שילוב בין שני מתכונים: עוגת שוקולד ללא אפיה של ג'ני קורנבליט ועוגת מוס שוקולד וניל של שירלי בר.
להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
מאיה אומר
הי
תודה על המתכון. רציתי לדעת האם ניתן להחליף את הדבש במרכיב אחר כדוגמת מייפל טבעי, אגבה, מולסה?
תודה
Mayan אומר
בעיקרון כן, אך לכל ממתיק יש את הטעם הייחודי שלו… כמו כן, לא כל הממתיקים זהים מבחינת הגוף שלנו. ראי את המאמר "קינוחי רואו פוד טבעוניים" בקישור הבא, אשר סוקר את הממתיקים השונים:
https://www.simply-yoga.co.il/raw-food-dessert/