מתכון לגלידה בריאה וטעימה להפליא (בטעם של גלידת שמנת), ללא סוכר וללא מוצרי חלב.
בננה עשירה בפחמימות, מינרלים ווויטמינים. יש בה תכולה גבוהה במיוחד של אשלגן.
אגוזי מלך מסייעים בהורדת הכולסטרול ה"רע" ותורמים למניעת מחלות לב. הם עשירים בחומצה אלפא-לינולנית (חומצת שומן מסוג אומגה-3) ונחושת.
פולי קקאו נחשבים למזון על ועשירים בנוגדי חמצון, מינרלים חיוניים וויטמינים. הם תורמים לתפקוד הלב, המוח ולאיזון ההורמונלי.
מספר מנות: מנה אחת
זמן הכנה: 5 דק'.
מצרכים:
2 בננות קלופות שהוקפאו במקפיא לפחות ל- 24 שעות
כף שברי פולי קקאו נא (קקאו ניבס נאים, ניתן לרכוש בחנויות טבע) או כף אבקת חרובים
3 תמרי מג'הול או זן אחר מגולענים (התמרים משמשים כממתיק, ניתן להשתמש בממתיק אחר כגון דבש, סירופ מייפל וכד')
חופן אגוזי מלך
10-15 עלי מנטה טריים
אופן ההכנה:
מקפיאים את הבננות יום קודם לכן. מוציאים אותן מהמקפיא כ- 5 דק' לפני הכנת הגלידה (כדי שיהיה קל יותר לרסק אותן במעבד מזון). מכניסים למעבד המזון את עלי המנטה, האגוזים ושברי פולי הקקאו/אבקת חרובים ומפעילים את מעבד המזון לדקה, לאחר מכן מוסיפים את התמרים ומפעילים את מעבד המזון עד שמתקבלת מחית, לבסוף מוסיפים את הבננות (מוסיפים את הבננות בסוף, כיוון שהבננות הקפואות נוטות להקפיא גם את התמרים ואז קשה יותר לעבד אותם) ומפעילים את מעבד המזון עד שמתקבלת גלידה במרקם שמנת קטיפתי.
בתאבון!
הערה: את הגלידה יש לאכול עם רגע הכנתה, לא מומלץ להקפיא שוב במקפיא.
להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
כתיבת תגובה