אידוי הינה שיטת הבישול הבריאה ביותר והיא שומרת על תכולת המזון בצורה אופטימלית.
קטניות ודגנים שעברו הנבטה קלים יותר לעיכול ועשירים ביותר ויטמינים וסיבים תזונתיים. תהליך ההנבטה מתחיל מרגע שהקטניות/דגנים באים במגע עם מים. לאחר השריה במשך לילה, ניתן להשתמש בקטניות/דגנים או להמשיך בתהליך ההנבטה ע"י הנחתם בצלחת הנבטה, כאשר שומרים על לחות הקטניות/דגנים.
מספר מנות: 1-2
זמן הכנה: 10 דק'
זמן אידוי: שעה
מצרכים:
1/2 כוס פולי סויה שהושרו במים לפחות לכל הלילה.
עגבניות מיובשות לפי הטעם (רצוי לבחור בעגבניות שיובשו בשמש בתהליכים טבעיים ולא כימיים)
עלי בזיליקום טריים לפי הטעם
מלח ים לפי הטעם (עדיף להשתמש במלח ים ממקור אורגני שהופק בתהליכים טבעיים ללא כימיקליים, לדוגמא Bisal)
שמן זית לפי הטעם
אופן ההכנה:
לאחר השריה לפחות למשך הלילה, מאדים את פולי הסויה בכלי אידוי כשעה, עד שהם רכים.
כשפולי הסויה מוכנים, מעבירים אותם למעבד מזון, מוסיפים את העגבניות המיובשות, עלי הבזיליקום, מלח, שמן זית וקצת מים ומערבבים במעבד המזון עד שמתקבל ממרח אחיד.
להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
כתיבת תגובה