אידוי הינה שיטת הבישול הבריאה ביותר והיא שומרת על תכולת המזון בצורה אופטימלית.
מספר מנות: 2 מנות עיקריות, 4 מנות תוספת
זמן הכנה וטיגון: 20-25 דק'
זמן אידוי: שעה
מצרכים:
1/2 כוס חומוסים שהושרו במים לפחות לכל הלילה.
1 בצל חתוך לקוביות.
2-3 חצילים (חציל בלאדי או חציל רגיל) חתוכים לקוביות.
2-3 עגבניות בשלות
10-15 עגבניות שרי חתוכות לחצאים
מלח לפי הטעם
שמן זית לפי הטעם
אופן ההכנה:
לאחר השריה לפחות למשך הלילה, מאדים את החומוסים בכלי אידוי כשעה, עד שהם רכים ומתמוססים בפה.
כחצי שעה לאחר תחילת האידוי, חותכים את הבצל ומטגנים אותו קלות עד שהוא נעשה שקוף. בזמן טיגון הבצל חותכים את החצילים ומוסיפים אותם לבצל וממשיכים לטגן עד שהחצילים מוכנים.
בזמן טיגון החצילים מרסקים את העגבניות על פומפיה לרסק עגבניות (בלי הקליפה) וחותכים את עגבניות השרי. כשהחצילים כמעט מוכנים מוסיפים לתבשיל את עגבניות השרי ומטגנים קלות עד שהחצילים מוכנים.
כשהחצילים והחומוסים מוכנים, מוסיפים את החומוסים ורסק העגבניות לתבשיל, מטגנים דקה נוספת ומכבים את האש.
ניתן להגיש חם או קר. ניתן להגיש כמנה נפרדת או יחד עם דגן כלשהו (חיטה, כוסמת, פסטה, אורז, בורגול וכד').
להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
כתיבת תגובה