עדשים מהווים מקור מצוין לסיבים מסיסים, סידן, ברזל, חלבון ופחממות. לעומת זאת, הם דלים בשומן ואינם מכילים כולסטרול. כדאי לשלב עם דגנים מלאים בכדי לקבל את כל חומצות האמינו הדרושות לגוף.
אורז הינו נטול גלוטן.
מספר מנות: מנה עיקרית אחת (אם זו כל הארוחה) או 2-3 מנות תוספת.
זמן הכנה: 5 דקות.
זמן בישול: כ- 40 דקות.
מצרכים:
1/4 כוס עדשים אדומים
3/4 כוס אורז יסמין/בסמטי מלא
1 בצל חתוך
ככפית שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ או לפי הטעם (להזהר לא לשים יותר מידי…)
ככפית שורש כורכום טרי קצוץ או לפי הטעם (להזהר לא לשים יותר מידי…)
כ- ½ כפית קארי גדושה (תלוי במידה החריפות של הקארי בו אתם משתמשים)
אופציונלי – 2 כוסות עלי תרד טריים
שמן זית לפי הטעם
מים בטמפרטורת רתיחה
אופן ההכנה:
מחממים את השמן בסיר, מטגנים את הבצל עד שהוא נעשה שקוף, מוסיפים את שורש הג'ינג'ר והכורכום ומערבבים, מוסיפים את העדשים האדומים ואת האורז ומערבבים, מוסיפים את הקארי ומערבבים, מוסיפים את המים לסיר, בערך פי 3 מים מכמות האורז והעדשים, ומביאים לרתיחה.
מורידים לאש קטנה ומבשלים כ- 45 דק', עד שהעדשים מתמוססים, האורז מתבשל והמים יחד עם העדשים הופכים לרוטב סמיך. צריך לערבב כל כמה דקות ולהזהר שתחתית התבשיל לא יישרף. אם הרוטב יחסית סמיך, והאורז כמעט מוכן, ניתן לכבות את האש, ולתת לאורז להתבשל מהאדים, וכך להמנע משריפת תחתית התבשיל.
בשלב זה ניתן להוסיף את עלי התרד, לערבב, ולתת להם להתבשל מהאדים.
להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
כתיבת תגובה