טופו עשיר בחלבונים באיכות גבוהה.
אורז הינו אחד מהדגנים היחידים אשר הינו נטול גלוטן.
מספר מנות: 2-3 מנות עיקריות או 3-5 מנות תוספת.
זמן הכנה: 15-20 דק'.
זמן בישול: כ- 45 דק'.
מצרכים:
1 כוס אורז מלא
1/2 חבילת טופו חתוכה לקוביות קטנות
1 חבילת תרד גדולה (תרד טרי)
1 בצל חתוך לקוביות
2-3 תפו"א חתוכים לקוביות קטנות
כורכום לפי הטעם
כמון לפי הטעם
כוסברה טחונה לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
צ'ילי לפי הטעם
הל לפי הטעם
קמצוץ קינמון
מיץ סחוט טרי מלימון לפי הטעם
מלח לפי הטעם
שמן זית לפי הטעם
מים בטמפרטורת רתיחה
אופן ההכנה:
מבשלים את האורז במים רותחים עד שהוא מוכן.
בזמן בישול האורז, חותכים את הטופו, בצל ותפו"א. בסיר נפרד מטגנים את הבצל קלות, מוסיפים את קוביות הטופו ומערבבים, מוסיפים את תפו"א ומערבבים, מוסיפים את כל התבלינים (מלבד מיץ הלימון) ומערבבים. מכסים את התבשיל במים רותחים ומבשלים.
בזמן בישול הטופו ותפו"א, מסירים את עלי התרד מהגבעולים, שוטפים, מוסיפים לתבשיל ומבשלים עד שהירקות מתרככים ורב המים התאדו, כך שנשאר רוטב סמיך. מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים.
לאחר שהתבשיל והאורז מוכנים, מערבבים יחד ומגישים חם.
להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
כתיבת תגובה