עדשים מהווים מקור מצוין לסיבים מסיסים, סידן, ברזל, חלבון ופחממות. לעומת זאת, הם דלים בשומן ואינם מכילים כולסטרול. כדאי לשלב עם דגנים מלאים בכדי לקבל את כל חומצות האמינו הדרושות לגוף.
הכוסמת הינה דגן מלא אשר עשיר בחלבון מלא (המכיל את כל החומצות האמיניות הנדרשות לגוף), סיבים תזונתיים, אבץ וויטמינים מקבוצה B.
מספר מנות: מנה עיקרית אחת (אם זו כל הארוחה) או 2 מנות תוספת.
זמן הכנה: 15 דקות.
זמן בישול: כ- 45 דקות.
מצרכים:
1/4 כוס עדשים ירוקים
1/3 חבילה נודלס מכוסמת מלאה או 2 חופנים של כל פסטה מלאה אחרת
1 בצל חתוך
1 קישוא מקולף וחתוך לקובית
1 גזר קלוף ומגורד
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
3 עגבניות גדולות שמרסקים על פומפיה לקבלת רסק עגבניות טרי
אורגנו טרי או יבש לפי הטעם
בזיליקום טרי או יבש לפי הטעם
מלח ים לפי הטעם (עדיף להשתמש במלח ים ממקור אורגני שהופק בתהליכים טבעיים ללא כימיקליים, לדוגמא Bisal)
שמן זית לפי הטעם
מים בטמפרטורת רתיחה
אופן ההכנה:
מכסים את העדשים הירוקים במים רותחים ומבשלים בסיר נפרד עד שהם כמעט רכות לגמרי. לאחר 15 דק' מתחילת הבישול, מחממים את השמן בסיר אחר, מטגנים את הבצל עד שהוא נעשה שקוף, מוסיפים את הפלפל האדום ומטגנים דקה, מוסיפים את הקישוא ומטגנים דקה, מוסיפים את המלח, אורגנו ובזיליקום (אם משתמשים בתבלינים יבשים) קצת מים חמים כדי לשמור על הלחות של הירקות בטיגון וממשיכים לטגן עוד כמה דקות, מוסיפים את הגזר מערבבים ומבשלים לריכוך הירקות. כשהעדשים רכות, מוסיפים אותן לתבשיל הירקות, מוסיפים את רסק העגבניות, האורגנו ובזיליקום (אם משתמשים בתבלינים טריים) ומוסיפים לבשל כמה דקות עד שהתבשיל מוכן. תוך כדי בישול הרוטב, מכינים בסיר נפרד את אטריות הכוסמת. לאחר שהן מוכנות, שופכים עליהן את הרוטב ומגישים חם.
להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
כתיבת תגובה