האזוקי מהווה מקור עשיר לאנטי-אוקסידנטים (נוגדי חמצון). היא שומרת על יציבות רמת הסוכר בדם והיא עשירה בחלבון, ברזל, סידן ואשלגן.
אצות וואקמה עשירות בחומצת אומגה 3, יוד, סידן, תיאמין וניאצין.
מספר מנות: 2-3 צלחות מרק
זמן הכנה: כחצי שעה
זמן בישול: כשעה
מצרכים:
1/4 כוס פולי אזוקי
1/4 כוס אורז יסמין מלא
חתיכת דלעת/בטטה מגורדת
1 קישוא/כרוב מגורד
1 גזר מגורד
1 כרישה פרוסה לטבעות.
אצות וואקמה לפי הטעם
שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ לקוביות קטנות (ככפית)
שן שום טרי קצוצה לקוביות קטנות
רוטב סויה לפי הטעם (עדיף רוטב סויה תמרי אשר אינו מכיל חומרים משמרים).
שמן זית לפי הטעם
מים בטמפרטורת רתיחה
אופן ההכנה:
רצוי להשרות את פולי האזוקי כמה שעות לפני הבישול. מבשלים בסיר את פולי האזוקי כ- 20 דק'.
מוסיפים את האורז המלא ומבשלים 20 דק' נוספות.
כאשר פולי האזוקי רכים ומתחילים להתבקע, מוסיפים את הדלעת, קישוא וגזר המגורדים ואת שורש הג'ינג'ר, מוסיפים עוד מים רותחים עד שכל הירקות מכוסים, וממשיכים לבשל עד שהירקות מבושלים.
מחממים במחבת שמן זית ומטגנים בו את הכרישה.
כאשר הירקות מבושלים, מכבים את האש, מוסיפים למרק את השום והכרישה.
מוסיפים למרק את אצות הוואקמה ורוטב הסויה על פי הטעם (כדאי להוסיף מרכיבים אלו בהדרגה, כלומר להוסיף כמות קטנה, לתת למרק לעמוד כמה דקות עד שהאצות סופגות את המים של המרק והמרק את הטעם של האצות, לטעום, ולהוסיף עוד אצות ורוטב סויה לפי הטעם).
מגישים חם.
להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
כתיבת תגובה