מספר מנות: עוגה בתבנית בקוטר 26
זמן הכנה: 15 דק'.
מצרכים:
זמן הכנה: 15 דק'.
מצרכים:
לבצק
2 כוסות אגוזי מקדמיה/מלך/ברזיל/פקאן או שקדים
2 כוסות תמרי מג'הול ללא גלעין
חצי כפית מלח ים
לקרם
2 כוסות קשיו לא קלוי
1/2 כוס שמן קוקוס
6 כפות סירופ מייפל (מומלץ לקנות סירופ מייפל אורגני שמכיל 100% מייפל ואינו מכיל תוספות סוכר וכד')
כוס מים
1 כוס מיץ לימון/ליים
כפית תמצית וניל טבעית ללא תוספת סוכר (אני ממליצה על תמצית של בקטו פלייבורס שמיובאת על ידי אמבר פלייבורס, ניתן להשיג בחנויות טבע)
כפית גרידת לימון/ ליים
לציפוי
פירות העונה
אופן ההכנה:
בצק: טוחנים את האגוזים במעבד מזון טחינה גסה, מוסיפים את התמרים והמלח וטוחנים עד שמתקבל מרקם אחיד של בצק. משטחים את הבצק בתחתית התבנית.
קרם: טוחנים את כל הרכיבים בבלנדר עד לקבלת קרם חלק ושופכים את הקרם מעל שכבת הבצק.
מקפיאים בפריזר לפחות לשעתיים-שלוש, כדי לייצב את העוגה. אח"כ ניתן לשמור במקרר עד ההגשה. לפני ההגשה לסדר את שכבת הפרות הטריים מעל שכבת הקרם.
הערה: ניתן גם להוסיף בתוך הקרם עצמו (להוסיף לבלנדר כשמכינים את הקרם) את חלק מהפירות שנועדו לציפוי או את כל הפירות.
הערה: ניתן גם להוסיף בתוך הקרם עצמו (להוסיף לבלנדר כשמכינים את הקרם) את חלק מהפירות שנועדו לציפוי או את כל הפירות.
הערה:
מתכון זה מבוסס על מתכון עוגת קרם לימון של אביטל סבג', עם שינויים קלים בכמויות:
* הקטנתי את כמות שמן הקוקוס בחצי, כי אני לא כל כך אוהבת את הטעם השליט של שמן הקוקוס וגם כי אין צורך בכל כך הרבה שמן. שמן הקוקוס מייצב את הקרם ונותן לו מרקם של מוס, אך בשביל לקבל את האפקט הזה מספיקה גם מחצית כמות השמן.
* הכפלתי את כמות סירופ המייפל והקטנתי קצת את כמות מיץ הלימון, כדי שהעוגה תהיה יותר מתוקה וקצת פחות לימונית.
מתכון זה מבוסס על מתכון עוגת קרם לימון של אביטל סבג', עם שינויים קלים בכמויות:
* הקטנתי את כמות שמן הקוקוס בחצי, כי אני לא כל כך אוהבת את הטעם השליט של שמן הקוקוס וגם כי אין צורך בכל כך הרבה שמן. שמן הקוקוס מייצב את הקרם ונותן לו מרקם של מוס, אך בשביל לקבל את האפקט הזה מספיקה גם מחצית כמות השמן.
* הכפלתי את כמות סירופ המייפל והקטנתי קצת את כמות מיץ הלימון, כדי שהעוגה תהיה יותר מתוקה וקצת פחות לימונית.
להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
כתיבת תגובה