עדשים מהווים מקור מצוין לסיבים מסיסים, סידן, ברזל, חלבון ופחממות. לעומת זאת, הם דלים בשומן ואינם מכילים כולסטרול.
מספר מנות: 2 צלחות מרק
זמן הכנה: כ- 15 דק'
זמן בישול: כ- 35 דק'
מצרכים:
1/4 כוס עדשים אדומים
1/4 כוס עדשים ירוקים
1/4 כוס גריסים
1 בצל חתוך לקוביות
1 גזר חתוך לקוביות קטנות
1 תפוח אדמה חתוך לקוביות קטנות
1 בטטה קטנה חתוכה לקוביות קטנות
עלי פטרוזיליה טריים קצוצים לפי הטעם
לתיבול לפי הטעם: קארי, כוסברה טחונה, קינמון טחון, כמון, הל, מיץ מלימון סחוט, מלח ים ושמן זית.
מים בטמפרטורת רתיחה.
אופן ההכנה:
משרים במים רותחים את העדשים והגריסים כשעה לפני שרוצים להכין את התבשיל. לאחר ההשרייה מוסיפים לעדשים וגריסים את הירקות ותבלינים (מלבד הפטרוזיליה, מיץ לימון ושמן זית) ומים רותחים (כך שיהיה פי שניים מים מכמות העדשים, גריסים וירקות) ומבשלים עד שהעדשים האדומים מתמוססים אל תוך התבשיל, העדשים הירוקים מתרככים והירקות מתבשלים.
מוסיפים מיץ לימון, פטרוזיליה ושמן זית לפי הטעם ונותנים למרק לעמוד כמה דקות ולספוג את כל הטעמים.
מגישים חם.
אם רוצים תבשיל עדשים, במקום מרק, ניתן לבשל עד שהתבשיל מגיע לסמיכות הרצויה.
להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
כתיבת תגובה