עדשים מהווים מקור מצוין לסיבים מסיסים, סידן, ברזל, חלבון ופחממות. לעומת זאת, הם דלים בשומן ואינם מכילים כולסטרול.
אורז הינו דגן נטול גלוטן.
מספר מנות: 3-4 צלחות מרק
זמן הכנה: כ- 15 דק'
זמן בישול: כ- 35 דק'
מצרכים:
1/4 כוס עדשים ירוקים
1/4 כוס אורז מלא
1 בצל חתוך לקוביות
1 גזר חתוך לקוביות קטנות
1 תפוח אדמה חתוך לקוביות קטנות
1 בטטה קטנה חתוכה לקוביות קטנות
2-3 ארטישוק ירושלמי חתוכים לקוביות קטנות
1 קישוא חתוך לקוביות קטנות
5 עגבניות בשלות
לתיבול לפי הטעם: בזיליקום טרי/יבש, אורגנו טרי/יבש, טימין טרי/יבש, מלח ים ושמן זית.
מים בטמפרטורת רתיחה.
אופן ההכנה:
מחממים בסיר את שמן הזית, מטגנים בו את הבצל עד שהוא נעשה שקוף, מוסיפים את העדשים, האורז, את המלח ואת שאר התבלינים (במידה והם יבשים), מערבבים ומוסיפים את המים הרותחים. בזמן שהעדשים מתבשלים, קולפים וחותכים את כל הירקות (מלבד העגבניות), מוסיפים לסיר ומערבבים (דואגים שהמים מכסים את כל הירקות). מרסקים את העגבניות לרסק, מוסיפים לסיר ומערבבים. מבשלים עד שהעדשים הירוקים מתרככים, האורז מוכן והירקות רכים. מוסיפים את התבלינים הטריים, מערבבים ונותנים למרק לעמוד כמה דקות ולספוג את כל הטעמים.
מגישים חם.
להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
כתיבת תגובה