להלן 3 מתכונים: עוגיות שיבולת שועל וצימוקים; עוגיות שיבולת שועל, צימוקים וגזר; עוגיות שיבולת שועל, צימוקים ובננה.
מספר מנות: כ 10 עוגיות (תלוי בגודל העוגיות)
זמן הכנה: 15 דק'.
זמן ייבוש: 8-12 שעות (תלוי בעובי ובסוג העוגיות)
מצרכים:
1 כוס שיבולת שועל (קוואקר) [אני משתמשת בשבולת שועל העדינה ביותר]
1/2 כוס אגוזי קשיו
1/4 כוס צימוקים
1/4 כוס אגוזי מלך שבורים לחתיכות קטנות (אופציונלי)
3 כפות דבש טבעי שלא עבר חימום
1 כף מים מסוננים (בגרסה של העוגיות אשר כוללת בננה אין צורך להוסיף מים)
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית מלח
1 בננה בשלה (רק בגרסה של עוגיות שיבולת שועל, צימוקים ובננה)
1 גזר קלוף ומגורד דק (רק בגרסה של עוגיות שיבולת שועל, צימוקים וגזר)
אופן ההכנה:
טוחנים במטחנת קפה את כל הכמות של אגוזי הקשיו וחצי כוס שיבולת השועל (אם מכינים את העוגיות הבסיסיות או את העוגיות עם הגזר) או רבע כוס שיבולת שועל (אם מכינים את העוגיות עם הבננה) עד לקבלת מרקם של קמח דק.
מעבירים את אגוזי הקשיו ושיבולת השועל הטחונים למעבד מזון (עם סכין S), מוסיפים להם את הדבש, מים, קינמון ומלח (בשלב זה גם מוסיפים את הבננה, אם מכינים את הגרסה של עוגיות שיבולת שועל, צימוקים ובננה) ומעבדים עד שמתקבל בצק אחיד.
מוסיפים את שארית שיבולת השועל, שלא עברה טחינה במעבד המזון, הצימוקים ואגוזי המלך (בשלב זה גם מוסיפים את הגזר המגורד, אם מכינים את הגרסה של עוגיות שיבולת שועל, צימוקים וגזר) ומערבבים באופן ידני (כדי לשמור על שלמותם) או במעבד המזון אם יש לו פונקציה/תוסף של ערבוב בצק.
בעזרת כף מכינים מהבצק עוגיות, משטחים על דף פראפלקס ומייבשים במייבש מזון בטמפ' 41 מעלות צלסיוס (105 מעלות פרנהייט) למשך כמה שעות, עד שניתן להסיר בקלות את העוגיות מדף הפראפלקס, להפוף אותם ולהמשיך את הייבוש ללא דף הפראפלקס, עד קבלת המיצוק והייבוש הרצויים.
מאחסנים את העוגיות במקרר בקופסה סגורה.
הערות:
* העוגיות נשארות רכות במרקם שלהם. אין לצפות למרקם של גרנולה קראנצ'ית.
* המתכון הבסיסי של עוגיות שבולת שועל וצימוקים מתבסס על המתכון באתר Rawified, עם שינויים קלים.
להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
כתיבת תגובה