עדשים מהווים מקור מצוין לסיבים מסיסים, סידן, ברזל, חלבון ופחממות. לעומת זאת, הם דלים בשומן ואינם מכילים כולסטרול.
מספר מנות: 2 צלחות מרק
זמן הכנה: כ- 10 דק'
זמן בישול: כ- 35 דק'
מצרכים:
1/4 כוס עדשים אדומים
1 בצל אדום חתוך לקוביות
חתיכת דלעת חתוכה לקוביות
1 בטטה חתוכה לקוביות
1 גזר חתוך לקוביות
שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ לקוביות קטנות (ככפית)
קארי לפי הטעם
שמיר טרי קצוץ לפי הטעם
מיץ מלימון טרי לפי הטעם
מלח ים לפי הטעם (עדיף להשתמש במלח ים ממקור אורגני שהופק בתהליכים טבעיים ללא כימיקליים, לדוגמא Bisal).
שמן זית לפי הטעם
מים בטמפרטורת רתיחה
אופן ההכנה:
מחממים שמן בסיר ומטגנים בו את הבצל עד שהוא נעשה שקוף, מוסיפים את הג'ינג'ר ומערבבים, מוסיפים את הקארי והמלח, מערבבים ולבסוף מוסיפים את הבטטה, דלעת וגזר, מערבבים, מכסים במים רותחים ומבשלים עד שהעדשים מתמוססים אל תוך התבשיל וכל הירקות מתרככים.
מרסקים הכל בבלנדר ידני, ומבשלים עוד דקה. מכבים את האש, מוסיפים את השמיר ומיץ הלימון. נותנים למרק לעמוד כמה דקות.
מגישים חם.
להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
כתיבת תגובה