עדשים מהווים מקור מצוין לסיבים מסיסים, סידן, ברזל, חלבון ופחממות. לעומת זאת, הם דלים בשומן ואינם מכילים כולסטרול. כדאי לשלב עם דגנים מלאים בכדי לקבל את כל חומצות האמינו הדרושות לגוף.
מספר מנות: 1-2 מנות
זמן הכנה: 10 דק'.
זמן בישול: 30 דק'.
מצרכים:
1-2 כוסות פסטה מחיטת כוסמין מלאה או מחיטה מלאה אחרת / אטריות סובה (אטריות מכוסמת).
1/4 כוס עדשים אדומים
1 בצל גדול חתוך לקוביות
1 דלורית בינונית מקולפת ומגורדת
1 גזר מקולף ומגורד
2-3 ארטישוק ירושלמי מקולף ומגורד
כ- ½ כפית קארי גדושה (תלוי במידה החריפות של הקארי בו אתם משתמשים)
מיץ מלימון טרי לפי הטעם
מלח ים לפי הטעם (עדיף להשתמש במלח ים ממקור אורגני שהופק בתהליכים טבעיים ללא כימיקליים, לדוגמא Bisal).
שמן זית לפי הטעם
מים בטמפרטורת רתיחה
אופן ההכנה:
מחממים את השמן בסיר, מטגנים בו את הבצל, מוסיפים את העדשים האדומים ומערבבים, מוסיפים את שאר הירקות ומערבבים, מוסיפים את הקארי והמלח ומערבבים, מכסים במים רותחים, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש קטנה. יש צורך לערבב את הרוטב אחת לכמה דקות. מבשלים את הרוטב עד שהעדשים מתמוססות ומתקבל רוטב אחיד. צריך להזהר שהרוטב לא יישרף בתחתית.
לאחר 15 דק', מבשלים את הפסטה בסיר נפרד במשך 7-10 דק', עד שהפסטה מוכנה לאכילה. מסננים את הפסטה.
כאשר הרוטב מוכן, מוסיפים לו מיץ לימון לפי הטעם, שופכים את הרוטב על הפסטה ומגישים חם.
להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
כתיבת תגובה