עדשים מהווים מקור מצוין לסיבים מסיסים, סידן, ברזל, חלבון ופחממות. לעומת זאת, הם דלים בשומן ואינם מכילים כולסטרול. כדאי לשלב עם דגנים מלאים בכדי לקבל את כל חומצות האמינו הדרושות לגוף.
מספר מנות: מנה אחת
זמן הכנה: 10 דק'.
זמן בישול: 30 דק'.
מצרכים:
1 כוס פסטה מחיטת כוסמין מלאה או מחיטה מלאה אחרת / אטריות סובה (אטריות מכוסמת).
1/4 כוס עדשים אדומים
1 בצל גדול חתוך לקוביות
3-4 ארטישוק ירושלמי מקולף ומגורד
2 כוסות תרד טרי חתוך לרצועות
חופן בוטנים (אופציונלי)
כ- ½ כפית קארי גדושה (תלוי במידה החריפות של הקארי בו אתם משתמשים)
מיץ מלימון טרי לפי הטעם
מלח ים לפי הטעם (עדיף להשתמש במלח ים ממקור אורגני שהופק בתהליכים טבעיים ללא כימיקליים, לדוגמא Bisal).
שמן זית לפי הטעם
מים בטמפרטורת רתיחה
אופן ההכנה:
מחממים את השמן בסיר, מטגנים בו את הבצל, מוסיפים את העדשים האדומים ומערבבים, מוסיפים את הארטישוק הירושלמי המגורד ומערבבים, מוסיפים את הקארי והמלח ומערבבים, מכסים במים רותחים, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש קטנה. יש צורך לערבב את הרוטב אחת לכמה דקות. מבשלים את הרוטב עד שהעדשים מתמוססות ומתקבל רוטב אחיד. צריך להזהר שהרוטב לא יישרף בתחתית. קולים את הבוטנים במחבת טפלון על אש קטנה (ללא מלח או שמן) ונותנים להם להתקרר. לאחר שהתקררו מרסקים אותם למחית במטחנת פולי קפה. כאשר הרוטב מוכן, מכבים את האש, מוסיפים את התרד והבוטנים, מערבבים ומכסים. נותנים לרוטב לעמוד 2-3 דק' עד שהתרד מבושל. כאשר הרוטב מוכן, מוסיפים לו מיץ לימון לפי הטעם ומערבבים.
לאחר 15 דק' מתחילת בישול הרוטב, מבשלים את הפסטה בסיר נפרד במשך 7-10 דק', עד שהפסטה מוכנה לאכילה. מסננים את הפסטה. שופכים את הרוטב על הפסטה ומגישים חם.
כתיבת תגובה