האפונה הירוקה היא מקור מצויין לחומצה פולית וויטמינים A ו-C. בנוסף, היא מכילה חלבונים, סידן, ברזל ואשלגן.
מספר מנות: 2 צלחות מרק.
זמן הכנה: 10 דק'.
זמן בישול: כשעה
מצרכים:
חצי כוס אפונה ירוקה יבשה
1 תפוח אדמה / בטטה חתוך לקוביות
1 גזר פרוס
1 בצל חתוך לקוביות
עלי אורגנו טריים לפי הטעם
עלי קורנית (טימין) טריים לפי הטעם
קארי לפי הטעם
שן שום חתוכה לקוביות קטנות (אופציונלי)
מיץ מלימון טרי לפי הטעם
מלח ים לפי הטעם (עדיף להשתמש במלח ים ממקור אורגני שהופק בתהליכים טבעיים ללא כימיקליים, לדוגמא Bisal).
שמן זית לפי הטעם
מים בטמפרטורת רתיחה
אופן ההכנה:
משרים את האפונה לכמה שעות לפני הבישול.
מכסים את האפונה במים רותחים ומבשלים אותה בסיר כחצי שעה. מוסיפים את תפוח האדמה/בטטה, הגזר והבצל, מכסים במים רותחים וממשיכים לבשל עד שהאפונה והירקות רכים ומבושלים. מרסקים את האפונה והירקות בבלנדר ידני, מוסיפים את עלי האורגנו, קורנית, קארי, שום, מיץ לימון, מלח ושמן זית לפי הטעם, מערבבים ומבשלים עוד כמה דק'. מגישים חם.
להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
כתיבת תגובה