הדגנים קינואה, כוסמת ואמרנט, מכילים חלבונים באיכות גבוהה ביותר הכוללים את כל החומצות האמיניות הנדרשות לגוף. כמו כן, הם עשירים בסיבים תזונתיים.
הקינואה עשירה בזרחן, ברזל ומגנזיום.
האמרנט עשיר מאד בסידן וברזל.
הכוסמת עשירה בברזל, אבץ וסלניום.
אורז, קינואה וכוסמת הינם דגנים נטולי גלוטן.
מספר מנות: מנה אחת
זמן הכנה ובישול: כ- 10 דק' (דייסת אורז כ- 20 דק')
מצרכים:
חצי כוס קינואה/אמרנט/כוסמת/אורז חום מלא
מלח ים לפי הטעם (עדיף להשתמש במלח ים ממקור אורגני שהופק בתהליכים טבעיים ללא כימיקליים, לדוגמא Bisal).
שמן זית לפי הטעם – אופציונלי
מים בטמפרטורת רתיחה
אופן ההכנה:
טוחנים את הקינואה/אמרנט/כוסמת/אורז במטחנת קפה חשמלית, עד שהם הופכים לקמח דק.
שמים את קמח הקינואה/אמרנט/כוסמת/אורז בסיר, מלח ומים רותחים ומבשלים על אש קטנה תוך כדי ערבוב, עד שמתקבלת דייסה אחידה. נותנים לדייסה לעמוד מכוסה במכסה כמה דקות.
מוסיפים שמן זית, מערבבים ומגישים חם.
להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
כתיבת תגובה