גזר הינו עשיר בבטא קרוטן (חומר המשמש ליצירת ויטמין A, והמעניק לגזר את צבעו הכתום). הגזר עשיר גם בסיבים תזונתיים, אנטיאוקסידנטים ומינרלים.
דלעת עשירה באלפא ובטא קרוטן.
ג'ינג'ר הינו אחד מצמחי המרפא החשובים באיורוודה (רפואה הודית עתיקה), יש המאמינים שהוא משפיע על מערכות גוף שונות, משכך כאבי בטן, מקל על בחילות ומפחית הקאות, לוחם בחיידקים, אנטי-דלקתי, עוזר בהפרעות עיכול עם גזים, מעכב התכווצויות בקיבה, מקל על בחילות בוקר. יהודי תימן מאמינים שהוא עוזר לפתרון בעיות ראיה, לטיפול בשיעול ובליחה ולהגברת האון הגברי.
אכילת תפוחים מסייעת לשליטה ברמת הכולסטרול ובמניעת מחלות לב. בקליפת התפוח נמצא גם נוגד החימצון רוטין.
מספר מנות: 2 כוסות
זמן הכנה: 10 דק'.
מצרכים:
1-2 כוסות דלעת (ללא הקליפה)
3 גזרים קלופים
1-2 תפוחים
חתיכה קטנה של שורש ג'ינג'ר טרי וקלוף
קמצוץ קינמון טחון
אופן ההכנה:
קולפים ושוטפים את הירקות והפירות וסוחטים אותם במסחטת מיצים קשים. מוסיפים קמצוץ קינמון ומערבבים.
שותים מייד לאחר הסחיטה. כאשר המיץ עומד, הוא מאבד חלק מהוויטמינים והמינרליים.
להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
כתיבת תגובה