קינואה מכילה חלבונים באיכות גבוהה ביותר הכוללים את כל החומצות האמיניות הנדרשות לגוף. כמו כן, היא עשירה בסיבים תזונתיים, זרחן, ברזל ומגנזיום. קינואה הינה אחת מהדגנים היחידים אשר נטולי גלוטן.
מספר מנות: 3 מנות עיקריות או 6 מנות תוספת.
זמן הכנה: 7 דק'.
זמן בישול: 15-20 דק'.
מצרכים:
2 כוסות קינואה
1/2 פלפל אדום חתוך לקוביות
1/2 פלפל צהוב חתוך לקוביות
1/2 תירס טרי
1 גזר קטן מגורד
2-3 בצלים ירוקים (שורש ועלים) חתוך לפרוסות
מלח ים לפי הטעם (עדיף להשתמש במלח ים ממקור אורגני שהופק בתהליכים טבעיים ללא כימיקליים, לדוגמא Bisal).
שמן זית בכמות נדיבה
מים בטמפרטורת רתיחה
אופן ההכנה:
מחממים את שמן הזית בסיר, מטגנים בו קלות את הבצל הירוק, מוסיפים את הפלפל ומערבבים, מוסיפים את שיני התירס ומערבבים, מוסיפים את הגזר ומערבבים, מוסיפים את הקינואה ומלח ומערבבים, מכסים את התבשיל במים רותחים, מכסים את הסיר ומבשלים עד שהקינואה מתרככת.
יש להמנע מבישול עודף. הקינואה טעימה יותר כאשר מבשלים אותה עד שהיא כמעט מוכנה, מכבים את האש, ומשאירים בסיר מכוסה כמה דקות עד שהיא מוכנה.
להגיש חם.
להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
כתיבת תגובה