הכוסמת הינה דגן מלא אשר עשיר בחלבון מלא (המכיל את כל החומצות האמיניות הנדרשות לגוף), סיבים תזונתיים, אבץ וויטמינים מקבוצה B. כוסמת הינה בין הדגנים היחידים אשר לא מכילים גלוטן.
מספר מנות: כ- 9 פרוסות
זמן הכנה: 10 דק'
זמן ייבוש: 8-12 שעות (תלוי בעובי הפרוסות)
זמן הנבטה: 24 שעות (אפשר גם להשתמש בכוסמת לאחר השריה של חצי שעה, ללא המתנה של 24 שעות להנבטה)
מצרכים:
1.5 כוסות כוסמת מונבטת (על אופן ההנבטה, ראה/י מאמר נבטים והנבטה)
1 קישוא זוקיני בינוני קלוף וחתוך לפרוסות בינוניות
1 תפוח מגורען וחתוך לחתיכות בינוניות
1/4 כוס שמן זית
1/2 כוס זרעי פשתן טחונים
כפית מלח
אופן ההכנה:
טוחנים את זרעי הפשתן במטחנת קפה עד שמתקבל קמח דק. שמים את זרעי הפשתן הטחונים יחד עם כל שאר המצרכים במעבד מזון ומעבדים עד שמתקבל בצק אחיד.
משטחים באופן אחיד (בערך בעובי של 0.8 ס"מ) על דף פראפלקס אחד, מסמנים עם סכין 9 פרוסות ומייבשים במייבש מזון בטמפ' 41 מעלות צלסיוס (105 מעלות פרנהייט) למשך כמה שעות, עד שניתן להסיר בקלות את פרוסות הלחם מדף הפראפלקס, להפוך אותם ולהמשיך את הייבוש ללא דף הפראפלקס, עד קבלת המיצוק והייבוש הרצויים.
מאחסנים את פרוסות הלחם במקרר בקופסה סגורה. לפני שאוכלים את פרוסות הלחם, ניתן לשים אותם לכמה דקות במייבש המזון בטמפ' 41 מעלות צלסיוס (105 מעלות פרנהייט) כדי שהלחם יתחמם.
להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
כתיבת תגובה