חיטת הכוסמין מכילה אחוז גבוה יותר של חלבון מחיטה רגילה וכמות גדולה של סיבים תזונתיים, מינרליים וויטמינים.
קמח הסויה עשיר בחלבונים הכוללים כמעט את כל החומצות האמיניות הנדרשות ובנוסף מהווה מקור מצויין לסידן וסיבים תזונתיים. כמו כן הוא מכיל מינרליים כגון אשלגן, ברזל ומגנזיום.
שקדים עשירים בסידן, בויטמין E ובסיבים תזונתיים ומשפרים את פרופיל השומנים בדם.
זרעי פשתן עשירים בחומצה אלפא לינולנית ממשפחת אומגה 3.
מספר מנות: מנה אחת
זמן הכנה ובישול: כ- 10 דק'
מצרכים:
חצי כוס חיטת כוסמין
כף גדושה של קמח סויה – אופציונלי
כף זרעי פשתן
כ- 10 שקדים
דבש לפי הטעם (מומלץ להשתמש בדבש אשר לא עבר חימום)
קינמון טחון על פי הטעם
קמצוץ ציפורן טחון
מים בטמפרטורת רתיחה
אופן ההכנה:
טוחנים את חיטת הכוסמין במטחנת קפה חשמלית עד שמתקבל קמח דק.
שמים את קמת הכוסמין בסיר יחד עם קמח הסויה, מוסיפים מים רתוחים ומבשלים על אש קטנה תוך כדי ערבוב, עד שמתקבלת דייסה אחידה. מכבים את האש.
טוחנים את זרעי הפשתן במטחנת קפה חשמלית, מוסיפים לדייסה ומערבבים.
טוחנים את השקדים במטחנת קפה חשמלית, מוסיפים לדייסה ומערבבים.
מטבלים עם קינמון וציפורן טחון.
נותנים לדייסה לעמוד מכוסה במכסה כמה דקות.
מוסיפים דבש על פי הטעם.
מגישים חם.
להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
כתיבת תגובה