אידוי הינה שיטת הבישול הבריאה ביותר והיא שומרת על תכולת המזון בצורה אופטימלית.
מספר מנות: 1-2 מנות עיקריות, 2-4 מנות תוספת
זמן הכנה: כ- 15 דק'
זמן אידוי: כ- 45 דק'
מצרכים:
1/4 כוס חיטה (חיטה מלאה/חיטת כוסמין/חיטת שיפון/גרעיני שיבולת שועל או חיטה מלאה אחרת). יש להשרות את החיטה במים לכל הלילה (חיטת שיפון אפשר להשרות גם לכמה שעות בודדות).
1/4 כוס עדשים ירוקים שהושרו במים לכל הלילה (אפשר גם לכמה שעות בודדות).
1/4 כוס עדשים אדומים שהושרו במים לכל הלילה (אפשר גם לכמה שעות בודדות).
1 בצל חתוך לרבעים.
7 שיני שום קלופות (אופציונלי)
1 תפוח אדמה חתוך לחתיכות גדולות
1 בטטה חתוכה לחתיכות גדולות
1 גזר חתוך לפרוסות עבות
1 קישוא חתוך לפרופות עבות
3 ארטישוק ירושלמי חתוכים לפרוסות עבות (אופציונלי)
שני ענפי סלרי חתוכים לחתיכות קטנות
חופן פטרוזיליה טרייה
חופן שמיר טרי
שמן זית לפי הטעם
מלח לפי הטעם
מיץ מלימון טרי לפי הטעם
מים בטמפרטורת רתיחה.
אופן ההכנה:
האידוי נעשה בשכבות, כאשר המצרך שדורש את זמן האידוי הגדול ביותר, נמצא בתחתית מתקן האידוי.
ממלאים את הסיר במים רותחים, מניחים על אש גדולה ושמים מעליו את כלי האידוי.
שמים בכלי האידוי את החיטה ומעליה את העדשים ומתחילים לאדות.
קולפים וחותכים את הגזר ומוסיפים לכלי האידוי.
קולפים וחותכים את הארטישוק הירושלמי ומוסיפים לכלי האידוי.
קולפים וחותכים את תפוח האדמה ומוסיפים לכלי האידוי.
קולפים וחותכים את הבטטה ומוסיפים לכלי האידוי.
קולפים וחותכים את הקישוא, בצל ושום ומוסיפים לכלי האידוי.
חותכים את הסלרי ומוסיפים לכלי האידוי.
מוסיפים מעל הכל את הפטרוזיליה והשמיר וממשיכים באידוי.
מאדים עד שכל השכבות רכות ומוכנות לאכילה. בערך 45 דק' מתחילת האידוי.
לאחר סיום האידוי, שופכים הכל לקערה גדולה, מוסיפים שמן זית (כמות נדיבה), מלח ולימון לפי הטעם. מערבבים ומגישים חם.
הערה: אם בתחתית כלי האידוי שלך מרווחים/חורים גדולים מידי, כך שהחיטה/עדשים נופלים דרכם, אפשר לרפד את תחתית הסיר בכמה עלי כרוב ועליהם לשים את החיטה והעדשים.
להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
כתיבת תגובה