אידוי הינה שיטת הבישול הבריאה ביותר והיא שומרת על תכולת המזון בצורה אופטימלית.
מספר מנות: 1-2 מנות עיקריות, 2-4 מנות תוספת
זמן הכנה: כ- 15 דק'
זמן אידוי: כ- 45 דק'
מצרכים:
לתבשיל:
1/4 כוס חיטת כוסמין או חיטה מלאה אחרת שהושרתה במים לפחות לכל הלילה, אפשר גם עד 48 שעות.
1/4 כוס חומוסים שהושרו במים לפחות לכל הלילה, אפשר גם עד 48 שעות.
1 בצל חתוך לרבעים.
7 שיני שום קלופות.
1 תפוח אדמה חתוך לחתיכות גדולות
1 בטטה חתוכה לחתיכות גדולות
1 גזר חתוך לפרוסות עבות
3 ארטישוק ירושלמי חתוכים לפרוסות עבות
חתיכת דלעת שחתוכה לחתיכות גדולות
מים בטמפרטורת רתיחה.
לרוטב קארי ובוטנים:
בוטנים קלופים לא קלויים לפי הטעם
קארי לפי הטעם
מלח לפי הטעם
שמן זית לפי הטעם
מיץ מלימון טרי לפי הטעם
לרוטב שמן זית ולימון:
שמן זית לפי הטעם
מלח לפי הטעם
מיץ מלימון טרי לפי הטעם
לרוטב שמן זית וסויה:
שמן זית לפי הטעם
רוטב סויה (עדיף ללא חומרים משמרים כמו תמרי ) לפי הטעם
אופן ההכנה:
קולפים את הירקות השונים וחותכים אותם. מסדרים בכלי אידוי בשכבות את כל המצרכים לפי זמן בישול נדרש (זמן הבישול הממושך ביותר יהיה בשכבה התחתונה ביותר), כלומר נסדר בסדר הבא (מלמטה כלפי מעלה): חומוסים, חיטת כוסמין, גזר, ארטישוק ירושלמי, תפוח אדמה, דלעת, בטטה, בצל, שום.
ממלאים את הסיר במים רותחים, מניחים על אש גדולה ושמים מעליו את כלי האידוי. מאדים בערך 45 דק' או עד שכל השכבות רכות ומוכנות לאכילה.
לאחר סיום האידוי, שופכים הכל לקערה גדולה (אם משתמשים ברוטב אחד) או מפרידים לכמה קערות (אם משתמשים בכמה רטבים).
רוטב בוטנים וקארי:
קולים את הבוטנים במחבת טפלון על אש קטנה, ללא שמן או מלח, לכמה דקות, תוך כדי ערבוב עד שהם מתחממים. צריך להזהר שלא ישרפו. נותנים להם להתקרר. לאחר שהתקררו, קולפים אותם וטוחנים דק במטחנת פולי קפה.
שמים את הבוטנים הטחונים בקערה ומוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב לפי הטעם (קארי, מלח, שמן זית ולימון) ומערבבים.
מוסיפים לרוטב את התבשיל לאחר סיום האידוי ומערבבים. מגישים חם.
רוטב שמן זית ולימון:
מוסיפים מעל לתבשיל המוכן שמן זית, מיץ לימון ומלח לפי הטעם ומערבבים. מגישים חם.
רוטב סויה ושמן זית:
מוסיפים מעל לתבשיל המוכן שמן זית ורוטב סויה לפי הטעם ומערבבים. מגישים חם.
הערה: ניתן לשחק בתבשיל זה עם סוגי הירקות, סוגי הקטניות והדגנים והרטבים/תיבול.
להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
כתיבת תגובה