מספר מנות: 2-3 מנות.
זמן הכנה: 15 דקות.
זמן בישול: כ- 20 דקות.
מצרכים:
2/3 חבילת אטריות אורגניות מאורז מלא של חברת השדה (אטריות אלו בעלות טעם מצויין! ניתן להשיג אותן בחנויות טבע שונות) – ניתן להשתמש בחבילה שלמה אם אוהבים יחס של יותר אטריות ופחות ירקות.
1 חבילת טופו חתוכה לקוביות של 1 ס"מ רבוע (מומלץ להשתמש בטופו אורגני כיוון שרב פולי הסויה שאינם אורגנים הינם מהונדסים גנטית)
1 בצל חתוך
1 חציל חתוך לקוביות
1 גזר קלוף וחתוך לפרוסות דקות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
2 עגבניות חתוכות לקוביות
1 לימון קטן פרוס לפרוסות דקות (חותכים את הלימון לפרוסות, כל פרוסה חותכים לרבעים ומורידים עם סכין את הקליפה החיצונית)
כפית שורש ג'ינג'ר טרי חתוך לקוביות קטנות או לפי הטעם (להזהר לא לשים יותר מידי)
3-5 שיני שום חתוכות לפרוסות דקות (תלוי בטעם ואם מוסיפים את השום בתחילת הבישול, כך שהטעם שלו נחלש, או בסוף הבישול, כך הטעם נשאר חזק)
1 פלפל חריף טרי חתוך לחתיכות קטנטנות
שמן זית לפי הטעם
שמן שומשום לפי הטעם
מים בטמפרטורת רתיחה
אופן ההכנה:
מבשלים את אטריות האורז במים רותחים עד שהם מוכנים.
במקביל מחממים שמן זית במחבת גדולה/ווק, מטגנים את הבצל עד שהוא נעשה שקוף; מוסיפים ג'ינג'ר, שום ופלפל חריף (ניתן גם להוסיף את שלוש התבלינים הללו בדקות האחרונות של הטיגון, אם רוצים טעמים חזקים וחריפים יותר), מטגנים דקה; מוסיפים את החציל ומטגנים עד שהוא מתחיל להתרכך; מוסיפים פלפל אדום וגזר, מטגנים 2-3 דק'; מוסיפים עגבניות וטופו ומטגנים 2-3 דק'; מוסיפים פרוסות לימון (כאן ניתן להוסיף את הג'ינג'ר, שום ופלפל חריף אם רוצים טעמים חזקים וחריפים יותר) ומטגנים עד לריכוך הירקות (החציל צריך להיות רך ועשוי היטב, כל שאר הירקות נשארים פריכים). כשהירקות מוכנים, מוסיפים שמן שומשום ומערבבים. לבסוף מוסיפים את אטריות האורז, מערבבים עם כל הירקות ומגישים חם.
להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
כתיבת תגובה