בננה עשירה בפחמימות, מינרלים ווויטמינים. יש בה תכולה גבוהה במיוחד של אשלגן.
פסיפלורה עשירה בבטא קרוטין, אשלגן, סיבים תזונתיים וויטמין C. היא טובה לאנשים עם לחץ דם גבוה.
מנגו עשיר בוויטמינים K, B6, E, C, A, במינרלים אשלגן ונחושת וב- 17 חומצות אמיניות.
זרעי פשתן עשירים בחומצה אלפא לינולנית (חומצת שומן ממשפחת אומגה 3).
זרעי שומשום עשירים בברזל, סידן, מגנזיום, נחושת, מנגן, ויטמין B1, ויטמין E וססמין (seasamin) שהינו בעל תכונות נוגדי חמצון ונוגדי סרטן.
מספר מנות: מנה אחת
זמן הכנה: 5 דק'.
מצרכים:
1 בננה
2-3 פרוסות מלון
1 מנגו
1 פסיפלורה
כף זרעי פשתן טחונים
2 כפות זרעי שומשום טחונים
2-3 תמרים או דבש לפי הטעם
מים קרים
אופן ההכנה:
מכניסים לבלנדר את הבננות הקלופות, פרוסות המלון הקלופות, מנגו (קלוף, ללא הגרעין), פסיפלורה (רק תוכן הפרי, בלי הקליפה), זרעי השומשום (לאחר שהם נטחנו במטחנת קפה ידנית), זרעי הפשתן (לאחר שהם נטחנו במטחנת קפה ידנית), דבש ומים (כחצי כוס מים). מפעילים את הבלנדר עד שמתקבל שייק חלק. מוסיפים מים במידה והשייק סמיך מידי לטעמך.
להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
כתיבת תגובה