עשב חיטה נחשב למזון על. עשב חיטה שגדל באדמה משובחת מכיל ספקטרום רחב ביותר של וויטמינים, מינרלים, נוגדי החמצון ואנזימים מיטיבים.
אם הוא גדל באדמה פורייה, עשב החיטה סופג לתוכו 92 מתוך 102 המינרלים המוכרים לאדם. הוא מכיל פי 11 סידן מאשר בחלב פרה, פי שבעה ויטמין C מתפוזים ופי חמישה ברזל מאשר בתרד. הוא מכיל כ-40% חלבון מלא, איכותי וספיג ומכיל B12.
עד 70% מתרכובת עשב החיטה הוא כלורופיל, נוגד חמצון רב עוצמה, מפנה מתכות רעילות וחומרים מסרטנים מהגוף ובפרט מהכבד, מנקה את הכבד והדם משאריות כימותרפיה, אנטיבקטריאלי, מרפא פצעים פנימיים וחיצוניים, מטפל בבעיות עור וכד'.
עשב החיטה מכיל את האנזים SOD, נוגד חמצון עוצמתי המנטרל את היון סופראוקסיד, אחד האוקסידנטים המזיקים ביותר בגוף, וכן אנזים המפחית את חמצון ה-LDL (הכולסטרול ה"רע") ב-82%. הוא מכיל אף נגזרת של ויטמין E שהוכחה כמונעת שגשוג תאי סרטן הערמונית, השד והדם.
רופאים רבים מחשיבים אותו כמסייע בטיפול בסרטן, בטרשת עורקים, בהפחתת כולסטרול, בלחץ דם גבוה, בסוכרת, בקוליטיס וכיבי מערכת העיכול, בבעיות עור ועוד שורה של מחלות ותופעות.
כדי לסחוט מיץ מעשב יש צורך במכונה מיוחדת. ניתן לרכוש מכונות שמתאימות רק לסחיטת מיץ עשב חיטה או מכונות מיץ כגון מכונת מיץ Hurom, אשר בנוסף לכל סוגי המיצים הקשים, ניתן להכין בעזרתה מיץ עשב חיטה, חלב שקדים, חלב סויה וכד'
למיץ עשב חיטה טעם חזק מאוד ולכן במתכון להלן מעדנים וממתיקים את הטעם שלו עם מיץ תפוחים.
אכילת תפוחים מסייעת לשליטה ברמת הכולסטרול ובמניעת מחלות לב. בקליפת התפוח נמצא גם נוגד החימצון רוטין.
מספר מנות: כוס אחת
זמן הכנה: 5 דק'.
מצרכים:
2-3 חופנים נדיבים של עשב חיטה
1-2 תפוחים
אופן ההכנה:
סוחטים את עשב החיטה במכונה שמיועדת לכך. אם המכונה הזו גם מתאימה למיצים קשים, מוסיפים וסוחטים בה גם את התפוחים. אם לא, יש לסחוט את התפוחים במכונת מיצים קשים.
מערבבים את מיץ התפוחים ועשב החיטה יחד (יתכן ויהיה צורך לסנן את המיץ במסננת לפני השתייה) ושותים מייד לאחר הסחיטה. כאשר המיץ עומד, הוא מאבד חלק מהוויטמינים והמינרליים.
להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
כתיבת תגובה