משמעות המילה יוגה בשפה הסנסקרית (=הודית עתיקה) הינה איחוד. איחוד אדם עם מהותו, חזרה אל מצב של הוויה טהורה, ללא מילים, פשוט להיות.
דרך תרגילים פיסיים, תרגילי נשימה, הרפייה ומדיטציה אנו מרפים ממחשבותינו, דאגותינו וטרדות היום יום ונכנסים לעולם פנימי קסום של שקט ושלווה, אושר ושמחה, אהבה וקבלה אשר אינם מותנים בדבר חיצוני. אנו מגלים מקום של השלמה, שלמות ואחדות. מודעות.
הגישה הינה הוליסטית, כלומר הסתכלות וטפול באדם כשלם, בריאות בכל הרמות והרמוניה ביניהן: פיסית, אנרגטית, רגשית, מנטאלית ורוחנית.
תרגילי היוגה מחזקים, מותחים ומגמישים את השרירים, מחטבים את הגוף ומשפרים את היציבה; משפרים את תפקוד האיברים הפנימיים וזרימת הדם בגוף; מאזנים את המערכת האנדוקרינית והמערכת העצבית בגוף. כמו כן, מגבירים ומאזנים את האנרגיות השונות בגוף ועוזרים לזרימתן החופשית. התרגילים עוזרים בשחרור מתח, לחץ וחרדות. מעבר לכך, יוגה מביאה לשמחה בסיסית, חיים במודעות, לחופש.
שיטת התרגול הינה יוגה קלאסית (=שיטת התרגול העתיקה ביותר) בה שוהים בתנוחה, מרפים את הגוף אל תוך התנוחה, נושמים ומתבוננים: בתחושות הגוף, במחשבות, ברגשות, בכל מה שקורה בפנים. מתבוננים, משחררים וחוזרים אל הבסיס, מודעות.
כתיבת תגובה