שום מכיל אליצין, גופרית, זרחן, פלואור קארוטן (פרו-ויטמין A), ויטמין B1 וויטמין B3. לשום מיוחסות הפעילויות הבאות: חיטוי, כיוח, הזעה, סילוק טפילי מעיים, חיזוק הקיבה ושיפור פעילותה, הטבה בדלקות במערכות שונות, הטבה בהצטננויות ושיעול, חיזוק המערכת החיסונית, פעילות אנטי סרטנית. כדי לשמור בצורה אופטימלית על תכונותיו המרפאות, עדיף לא לבשל את השום.
מספר מנות: 2-3 צלחות מרק
זמן הכנה: כ- 10 דק'
זמן בישול: כ- 20 דק'
מצרכים:
1 בצל חתוך לקוביות
2-3 קישואים גדולים חתוכים לפרוסות רחבות
2 תפוחי אדמה בינוניים חתוך לקוביות קטנות
חופן עלי תרד שטופים
2-3 ארטישוק ירושלמי חתוכים גס – אופציונלי
ראש שום קלוף
מלח ים לפי הטעם
שמן זית לפי הטעם
מים בטמפרטורת רתיחה.
אופן ההכנה:
מחממים בסיר את שמן הזית, מטגנים בו את הבצל עד שהוא נעשה שקוף, מוסיפים את הקישואים, תפו"א, ארטישוק ירושלמי ומלח, מערבבים ומוסיפים את המים הרותחים. מבשלים עד שהירקות מתרככים, מוסיפים את התרד, מבשלים כדקה נוספת, ומכבים את האש. מוסיפים את שיני השום ומרסקים את כל תכולת המרק בבלנדר ידני לקבלת מרקם אחיד. מגישים חם.
להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
כתיבת תגובה