מספר מנות: 1 מנה עיקרית או 2 מנות תוספת
זמן הכנה: 5 דק'
מצרכים:
ל"פסטה":
1 קישוא זוקיני בינוני
לרוטב:
20-25 עגבניות שרי
חופן עלי בזיליקום טריים (יש להסיר את העלים מהגבעולים, בערך 25-30 עלים)
4 חצאי עגבניות מיובשות (רצוי לבחור בעגבניות שיובשו בשמש בתהליכים טבעיים ולא כימיים – אני משתמשת בעגבניות מיובשות אורגניות של חברת noberasco, שניתן להשיג בחנויות טבע)
2 תמרי מג'הול
1 שן שום קלופה
שמן זית לפי הטעם
פתיתי בירה (nutritional yeast) לפי הטעם – אופציונלי. ניתן לפזר מלמעלה על הרוטב במקום גבינת פרמז'ן (מוסיף ערכים תזונתיים רבים ונותן טעם גבינתי). פתיתי בירה אינם נחשבים לרואו פוד.
אופן ההכנה:
מכינים "פסטה" מהקישוא בעזרת פורס ירקות ספירלי או קולפן.
מעבדים את כל מצרכי הרוטב (מלבד פתיתי הבירה) במעבד המזון עד שמתקבל רוטב אחיד.
שופכים את הרוטב מעל ה"פסטה", מפזרים מעל הרוטב פתיתי בירה ומגישים.
כתיבת תגובה