הכוסמת הינה דגן מלא אשר עשיר בחלבון מלא (המכיל את כל החומצות האמיניות הנדרשות לגוף), סיבים תזונתיים, אבץ וויטמינים מקבוצה B. כוסמת הינה בין הדגנים היחידים אשר לא מכילים גלוטן. לחצ/י על הקישור לפירוט היתרונות הבריאותיים של כוסמת מונבטת.
נבטים הינם קטניות, דגנים, גרעינים או זרעים שהוציאו שורש, גבעול ועלים בעקבות תהליך הנבטה מבוקר. ההנבטה מעוררת בצמח שפע אנזימים, הנחשבים למועילים בבניית רקמות שריר, בתפקוד הבלוטות ומערכת העיכול ובהגברת קצב שריפת השומנים; גורמת להכפלה במאות אחוזים של כמות הוויטמינים בקטניה/דגן/זרע/גרעין ומוסיפה ויטמנים נוספים כמו ויטמין C; נבטים מכילים את הערכים התזונתיים הגבוהים והמשובחים ביותר: חומצות אמינו (חומצות הכרחיות שהגוף אינו מסוגל לייצר בעצמו והן בדרך כלל זמינות במזונות מן החי), פחמימות, שומנים, ויטמינים, מינרלים וסיבים.
קטניות, דגנים וזרעים שעברו הנבטה קלים יותר לעיכול ועשירים ביותר ויטמינים וסיבים תזונתיים. תהליך ההנבטה מתחיל מרגע שהקטניות/דגנים/זרעים באים במגע עם מים. לאחר השריה במשך לילה, ניתן להשתמש בקטניות/דגנים/זרעים או להמשיך בתהליך ההנבטה ע"י הנחתם בצלחת הנבטה או על משטח לח, כאשר שומרים על לחות הקטניות/דגנים. ראה/י מאמר נבטים והנבטה.
השימוש בכוסמת מונבטת ואגוזים נותן לשייק טעם ומרקם עשיר וקרמי. השימוש בתמרים ופירות טריים נותן לשייק מתיקות ורעננות.
בשייק זה אפשר להשתמש בכל סוג אגוזים/שקדים ואף לערבב ביניהם. ניתן להוסיף כל פרי טרי ואף תערובת של 2-3 פירות (נחמד לשלב פירות שמעניקים לשייק מרקם קרמי סמיך וטעם מתוק כגון בננה או פפאיה עם פירות שמעניקים לשייק מרקם נוזלי וטעם חמצמץ). ניתן להוסיף תבלין כגון אבקת וניל, פולי קקאו, קינמון, חרובים וכד' להעשרת הטעמים.
שחק/י עם כל האפשרויות, הכל הולך!
מספר מנות: אחת או שתיים
זמן הכנה: 5 דק'.
זמן הנבטה: יום אחד
מצרכים:
1/4 כוס כוסמת מלאה מונבטת (במקום לחכות יום להנבטה, ניתן גם רק להשרות את הכוסמת במים לרבע שעה ולהשתמש בה)
חופן שקדים/אגוזים מלך/אגוזי פקאן/אגוזי ברזיל או כף טחינה גולמית או כפית זרעי פשתן (אם משתמשים בבלנדר חזק כמו ויטימיקס, אפשר להוסיף לשייק את זרעי הפשתן כפי שהם. אם משתמשים בבלנדר פחות חזק, מומלץ לטחון את זרעי הפשתן במטחנת קפה לפני שמוסיפים אותם לשייק).
4-6 תמרי מג'הול או זן אחר מגולענים (התמרים משמשים כממתיק, ניתן להשתמש בממתיק אחר כגון דבש, סירופ מייפל וכד')
1-3 פירות טריים
2-3 פולי קקאו חיים / חצי כפית אבקת וניל / חצי כפית קינמון / חתיכה קטנה של ג'ינג'ר טרי / אצבע שורש כורכום טרי / 1 חרוב מגולען
1-2 כוסות מים (תלוי במידת הסמיכות הרצויה ובכמות הפירות שהוספת)
אופן ההנבטה: ראה/י מאמר נבטים והנבטה.
אופן ההכנה:
מערבבים בבלנדר את כל המצרכים, עד שמתקבל מרקם אחיד.
שילובים מומלצים לדוגמא:
* כוסמת, טחינה גולמית, בננה, תמרים, ג'ינג'ר טרי, פולי קקאו ומים.
* כוסמת, אגוזי מלך/ברזיל, תפוח, תמרים, ג'ינג'ר טרי, קינמון ומים.
* כוסמת, שקדים/אגוזים, פפאיה (אפשר גם להוסיף לפפאיה תפוח או בננה), תמרים, ג'ינג'ר טרי, קינמון ומים.
* כוסמת, שקדים, בננה, תמרים, אבקת וניל ו/או פולי קקאו ומים.
* כוסמת, שקדים/אגוזי פקאן/אגוזי מלך, נקטרינה, מלון, תמרים, חרוב ומים.
* כוסמת, שקדים/אגוזי פקאן/אגוזי מלך, נקטרינה, פפאיה, תמרים, חרוב ומים.
* כוסמת, שקדים/אגוזי פקאן/אגוזי מלך, נקטרינה, בננה, תמרים, חרוב ומים.
להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
כתיבת תגובה