הכוסמת הינה דגן מלא אשר עשיר בחלבון מלא (המכיל את כל החומצות האמיניות הנדרשות לגוף), סיבים תזונתיים, אבץ וויטמינים מקבוצה B. כוסמת הינה דגן נטול גלוטן.
עדשים מהווים מקור מצוין לסיבים מסיסים, סידן, ברזל, חלבון ופחממות. לעומת זאת, הם דלים בשומן ואינם מכילים כולסטרול.
מספר מנות: 1-2 מנות עיקריות או 2-3 מנות תוספת.
זמן הכנה: כ- 10 דק'.
זמן בישול: כ- 45 דק'.
מצרכים:
1/4 כוס כוסמת
1/4 כוס עדשים ירוקים
1 חציל חתוך לפרוסות של כחצי ס"מ
1 עגבניה חתוכה לקוביות
1 גזר מגורד
1 פלפל אדום קטן חתוך לקוביות
כמה עלי חסה חתוכים לרצועות קטנות
כמה זיתים מגולענים וחתוכים לחתיכות קטנות
מיץ מלימון טרי לפי הטעם
מלח ים לפי הטעם (עדיף להשתמש במלח ים ממקור אורגני שהופק בתהליכים טבעיים ללא כימיקליים, לדוגמא Bisal).
שמן זית לפי הטעם
מים בטמפרטורת רתיחה
אופן ההכנה:
מכסים את הכוסמת והעדשים במים רותחים, פי 2-2.5 מגובה הכוסמת והעדשים, מכסים את הסיר במכסה ומבשלים על אש קטנה עד שהכוסמת והעדשים רכים ומוכנים לאכילה. מעבירים לכלי של סלט ומאפשרים לכוסמת והעדשים להתקרר.
בזמן שהכוסמת והעדשים מתבשלים, מחממים תנור או טוסטר אובן ל- 250 מעלות. מסדרים את פרוסות החציל על תבנית אשר מכוסה בנייר אפייה, מורחים מעליהן שמן זית בנדיבות, מפזרים מעליהן מלח ים לפי הטעם ומכניסים לטוסטר אובן/תנור, עד שהחצילים משחימים קלות. מוציאים מהתנור ומאפשרים לחצילים להתקרר.
כאשר העדשים, הכוסמת והחצילים מוכנים, בזמן שהם מתקררים, חותכים את הירקות לסלט, מוסיפים לסלט את הכוסמת, עדשים וחצילים, מטבלים עם מיץ הלימון, מלח ושמן זית לפי הטעם, מערבבים ומגישים.
להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
כתיבת תגובה