שורש הכורכום הינו צמח ריפוי נפוץ ברפואה ההודית העתיקה (איורודה). הוא עשיר בנוגדי חמצון ויש לו תכונות אנטי דלקטיות ומומלץ לטיפול בסרטן, טרשת וכד'. צריכת שורש הכורכום יחד עם פלפל שחור מגבירה את ספיגת הכורכום בדם.
אידוי הינה שיטת הבישול הבריאה ביותר והיא שומרת על תכולת המזון בצורה אופטימלית.
קטניות ודגנים שעברו הנבטה קלים יותר לעיכול ועשירים ביותר ויטמינים וסיבים תזונתיים. תהליך ההנבטה מתחיל מרגע שהקטניות/דגנים באים במגע עם מים. לאחר השריה במשך לילה, ניתן להשתמש בקטניות/דגנים או להמשיך בתהליך ההנבטה ע"י הנחתם במתקן הנבטה, כאשר שומרים על לחות הקטניות/דגנים (ראה מאמר נבטים והנבטה).
מספר מנות: 1-2
זמן הכנה: 10 דק'
זמן אידוי: שעה (אם החומוס עבר השרייה של לילה) או 10-15 דק' (אם החומוס עבר הנבטה של כיומיים, עד שיוצא נבט קטן).
מצרכים:
1/2 כוס חומוסים שהושרו במים לפחות לכל הלילה.
חתיכה קטנה של שורש כורכום טרי וקלוף (כמו אצבע של 1 ס"מ * 2 ס"מ)
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
שמן זית לפי הטעם
מיץ מלימון סחוט לפי הטעם
מים מסוננים
אופן ההכנה:
לאחר השריה לפחות למשך הלילה או הנבטת החומוס, מאדים את החומוסים בכלי אידוי בהתאם לזמני האידוי שמפורטים לעיל, עד שהם רכים ומתמוססים בפה.
כשהחומוסים מוכנים, מעבירים אותם למעבד מזון, מוסיפים את שורש הכורכום, מלח, שמן זית, מיץ לימון וקצת מים ומערבבים במעבד המזון עד שמתקבל ממרח אחיד.
להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
כתיבת תגובה