אידוי הינה שיטת הבישול הבריאה ביותר והיא שומרת על תכולת המזון בצורה אופטימלית.
קטניות ודגנים שעברו הנבטה קלים יותר לעיכול ועשירים ביותר ויטמינים וסיבים תזונתיים. תהליך ההנבטה מתחיל מרגע שהקטניות/דגנים באים במגע עם מים. לאחר השריה במשך לילה, ניתן להשתמש בקטניות/דגנים או להמשיך בתהליך ההנבטה ע"י הנחתם במתקן הנבטה, כאשר שומרים על לחות הקטניות/דגנים (ראה מאמר נבטים והנבטה).
מספר מנות: 1-2
זמן הכנה: 10 דק'
זמן אידוי: שעה (אם החומוס עבר השרייה של לילה) או 10-15 דק' (אם החומוס עבר הנבטה של כיומיים, עד שיוצא נבט קטן).
מצרכים:
1/2 כוס חומוסים שהושרו במים לפחות לכל הלילה.
טחינה גולמית לפי הטעם (אני ממליצה על טחינה גולמית משומשום מלא מונבט מזן חומרה אתיופי, אשר משווק בארץ ע"י חברת אמארה – ניתן להשיג ברשת ניצת הדובדבן או לרכוש ישירות מהיבואן 054-4982239).
מלח לפי הטעם
שמן זית לפי הטעם
שום קלוף לפי הטעם (אופציונלי)
מיץ מלימון סחוט לפי הטעם
אופן ההכנה:
לאחר השריה לפחות למשך הלילה או הנבטת החומוס, מאדים את החומוסים בכלי אידוי בהתאם לזמני האידוי שמפורטים לעיל, עד שהם רכים ומתמוססים בפה.
כשהחומוסים מוכנים, מעבירים אותם למעבד מזון, מוסיפים את הטחינה הגולמית, מלח, שמן זית, שום, מיץ לימון וקצת מים ומערבבים במעבד המזון עד שמתקבל ממרח אחיד.
להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
בוריס אומר
תודה !