אידוי הינה שיטת הבישול הבריאה ביותר והיא שומרת על תכולת המזון בצורה אופטימלית.
קטניות ודגנים שעברו הנבטה קלים יותר לעיכול ועשירים ביותר ויטמינים וסיבים תזונתיים. תהליך ההנבטה מתחיל מרגע שהקטניות/דגנים באים במגע עם מים. לאחר השריה במשך לילה, ניתן להשתמש בקטניות/דגנים או להמשיך בתהליך ההנבטה ע"י הנחתם במתקן הנבטה, כאשר שומרים על לחות הקטניות/דגנים (ראה מאמר נבטים והנבטה).
מספר מנות: 1-2
זמן הכנה: 10 דק'
זמן אידוי: שעה (אם השעועית עברה השרייה של לילה עד 48 שעות) או 10-15 דק' (אם השעועית עברה הנבטה של 3-5 ימים, עד שיוצא נבט קטן).
מצרכים:
1/4 כוס שעועית שחורה שהושרתה במים לפחות לכל הלילה (עדיף למשך 48 שעות, כאשר מחליפים את המים פעמיים ביום) או שעברה הנבטה.
בצל ירוק לפי הטעם
עלי או נבטי כוסברה לפי הטעם
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
שמן זית לפי הטעם
מיץ מלימון סחוט לפי הטעם
מים מסוננים
אופן ההכנה:
לאחר השריית או הנבטת השעועית, מאדים אותה בכלי אידוי בהתאם לזמני האידוי שמפורטים לעיל, עד שהיא רכה ומוכנה לאכילה.
כשהשעועית מוכנה, מעבירים אותה למעבד מזון יחד עם שאר המרכיבים וקצת מים ומערבבים במעבד המזון עד שמתקבל ממרח אחיד. מומלץ למרוח את הממרח על פרוסת לחם, כשמעליו פרוסות/מחית אבוקדו, עגבניות שרי וחסה אמריקאית.
להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
כתיבת תגובה