הכוסמת הינה דגן מלא אשר עשיר בחלבון מלא (המכיל את כל החומצות האמיניות הנדרשות לגוף), סיבים תזונתיים, אבץ וויטמינים מקבוצה B. כוסמת הינה בין הדגנים היחידים אשר לא מכילים גלוטן.
מספר מנות: כ- 30 קרקרים בגודל 3*3 ס"מ
זמן הכנה: 10 דק'
זמן ייבוש: 8-12 שעות (תלוי בעובי הקרקרים)
זמן הנבטה: 24 שעות (אפשר גם להשתמש בכוסמת לאחר השריה של חצי שעה, ללא המתנה של 24 שעות להנבטה)
מצרכים:
1.5 כוסות כוסמת מונבטת (על אופן ההנבטה, ראה/י מאמר נבטים והנבטה)
1 קישוא זוקיני בינוני קלוף וחתוך לפרוסות בינוניות
1 תפוח מגורען וחתוך לחתיכות בינוניות
1/4 כוס שמן זית
1/2 כוס זרעי פשתן טחונים
1/2 כוס גרעיני חמניה (ניתן להשתמש בגרעיני חמניה כפי שהם או להשרות אותם 4-6 שעות במים, לסנן, להנביט במשך 24 שעות ולייבש כמה שעות במייבש המזון לפני שמשתמשים בהם – ראה/י מאמר נבטים והנבטה)
1/4 כוס זרעי שומשום מלא (ניתן להשתמש בזרעי השומשום כפי שהם או להשרות את זרעי השומשום 4-6 שעות ולייבש כמה שעות במייבש מזון לפני שמשתמשים בהם – ראה/י מאמר נבטים והנבטה)
כפית מלח
אופן ההכנה:
טוחנים את זרעי הפשתן במטחנת קפה עד שמתקבל קמח דק. שמים את זרעי הפשתן הטחונים יחד עם כל שאר המצרכים, מלבד זרעי השומשום וגרעיני החמנייה, במעבד מזון ומעבדים עד שמתקבל בצק אחיד. מוסיפים את זרעי השומשום וגרעיני החמניה ומערבבים ביד (כדי שהם ישארו שלמים).
משטחים באופן אחיד (בערך בעובי של 0.5 ס"מ) על דף פראפלקס אחד או שניים ומייבשים במייבש מזון בטמפ' 41 מעלות צלסיוס (105 מעלות פרנהייט) למשך כמה שעות, עד שניתן להסיר בקלות את הקרקרים מדף הפראפלקס, להפוך אותם ולהמשיך את הייבוש ללא דף הפראפלקס, עד קבלת המיצוק והייבוש הרצויים. לאחר שמסיימים את תהליך הייבוש, חותכים את הקרקרים לריבועים בגודל הרצוי. מאחסנים את הקרקרים בקופסה סגורה במקום קריר ויבש.
להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
כתיבת תגובה