אידוי הינה שיטת הבישול הבריאה ביותר והיא שומרת על תכולת המזון בצורה אופטימלית.
קטניות ודגנים שעברו הנבטה קלים יותר לעיכול ועשירים ביותר ויטמינים וסיבים תזונתיים. תהליך ההנבטה מתחיל מרגע שהקטניות/דגנים באים במגע עם מים. לאחר השריה במשך לילה, ניתן להשתמש בקטניות/דגנים או להמשיך בתהליך ההנבטה ע"י הנחתם במתקן הנבטה, כאשר שומרים על לחות הקטניות/דגנים (ראה מאמר נבטים והנבטה).
מספר מנות: 1-2
זמן הכנה: 10 דק'
זמן אידוי: שעה
מצרכים:
1/4 כוס שעועית לבנה שהושרתה במים למשך 48 שעות, כאשר מחליפים את המים פעמיים ביום.
שמן זית לפי הטעם
מיץ מלימון סחוט לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
מלח לפי הטעם
שום טרי לפי הטעם – אופציונלי (לאוהבי השום)
מים מסוננים
אופן ההכנה:
לאחר השריית השעועית, מאדים אותה בכלי אידוי במשך כשעה, עד שהיא רכה ומוכנה לאכילה.
כשהשעועית מוכנה, מעבירים אותה למעבד מזון יחד עם שאר המרכיבים וקצת מים ומערבבים במעבד המזון עד שמתקבל ממרח אחיד.
להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
כתיבת תגובה