קטניות ודגנים שעברו הנבטה קלים יותר לעיכול ועשירים ביותר ויטמינים וסיבים תזונתיים. תהליך ההנבטה מתחיל מרגע שהקטניות/דגנים באים במגע עם מים. לאחר השריה במשך לילה, ניתן להשתמש בקטניות/דגנים או להמשיך בתהליך ההנבטה ע"י הנחתם במתקן הנבטה, כאשר שומרים על לחות הקטניות/דגנים (ראה מאמר נבטים והנבטה).
מספר מנות: 10-15 יחידות
זמן הכנה: 15-20 דק'
זמן הנבטה: 8-12 שעות השריה, 2-3 ימי הנבטה.
זמן ייבוש: 8 שעות
מצרכים:
1 כוס גרגירי חומוס מונבטים (ראה מאמר נבטים והנבטה)
1 בצל קטן מקולף
עלים מצרור גדול של פטרוזיליה טריה (לאחר שהורדתי את העלים מהגבעולים, קיבלתי כ 3.5 כוסות לא דחוסות של עלי פטרוזיליה. אני אוהבת כמות גדולה של פטרוזיליה, כך שהפלאפלים יוצאים ירוקים. אפשר להשתמש בכמות קטנה יותר).
כמות קטנה של עלי כוסברה טריים (השתמשתי בערך בחצי כוס לא דחוסה של עלים. אני לא כל כך אוהבת טעם חזק של כוסברה, אז השתמשתי בכמות קטנה. אפשר כמובן להשתמש בכמות גדולה יותר)
1 שן שום טרי
1/2 פלפל חריף טרי – אופציונלי
1 כפית כמון
1/2 כפית כוסברה טחונה
1 כפית מלח
2 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
3 כפות טחינה גולמית (השתמשתי בטחינה גולמית כדי שהעיסה תהיה יותר דביקה. אפשר במקום הטחינה הגולמית להשתמש בזרעי פשתן טחונים).
אופן ההכנה:
מנביטים את גרגירי החומוס בהתאם להנחיות במאמר נבטים והנבטה.
לאחר שגרגירי החומוס נבטו, מעבדים אותם במעבד מזון יחד עם שאר המצרכים (חוץ מהטחינה הגולמית). לאחר שהכל קצוץ דק מוסיפים את הטחינה הגולמית ומעבדים עד לקבלת עיסה אחידה. אם העיסה לא מספיק דביקה בשביל ליצור כדורי פלאפל, יש להוסיף עוד טחינה גולמית.
בעזרת כף, יוצרים קציצות פלאפל, משטחים אותם על דף פראפלקס ומייבשים במייבש מזון בטמפ' 41 מעלות צלסיוס (105 מעלות פרנהייט) למשך כמה שעות, עד שניתן להסיר בקלות את פרוסות קציצות הפלאפל מדף הפראפלקס, להפוך אותם ולהמשיך את הייבוש ללא דף הפראפלקס, עד קבלת המיצוק והייבוש הרצויים (עדיף לא לייבש יותר מידי).
אוכלים טרי (מומלץ לאכול עם לחם כוסמת רואו פוד וסלט ירקות קצוץ) או מאחסנים את קציצות הפלאפל במקרר בקופסה סגורה. לפני שאוכלים את קציצות הפלאפל, ניתן לשים אותם לכמה דקות במייבש המזון בטמפ' 41 מעלות צלסיוס (105 מעלות פרנהייט) כדי לחמם אותם.
להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
כתיבת תגובה