נבטים הינם קטניות, דגנים, גרעינים או זרעים שהוציאו שורש, גבעול ועלים בעקבות תהליך הנבטה מבוקר. ההנבטה מעוררת בצמח שפע אנזימים, הנחשבים למועילים בבניית רקמות שריר, בתפקוד הבלוטות ומערכת העיכול ובהגברת קצב שריפת השומנים; גורמת להכפלה במאות אחוזים של כמות הוויטמינים בקטניה/דגן/זרע/גרעין ומוסיפה ויטמנים נוספים כמו ויטמין C; נבטים מכילים את הערכים התזונתיים הגבוהים והמשובחים ביותר: חומצות אמינו (חומצות הכרחיות שהגוף אינו מסוגל לייצר בעצמו והן בדרך כלל זמינות במזונות מן החי), פחמימות, שומנים, ויטמינים, מינרלים וסיבים.
קטניות, דגנים וזרעים שעברו הנבטה קלים יותר לעיכול ועשירים ביותר ויטמינים וסיבים תזונתיים. תהליך ההנבטה מתחיל מרגע שהקטניות/דגנים/זרעים באים במגע עם מים. לאחר השריה במשך לילה, ניתן להשתמש בקטניות/דגנים/זרעים או להמשיך בתהליך ההנבטה ע"י הנחתם בצלחת הנבטה או על משטח לח, כאשר שומרים על לחות הקטניות/דגנים.
אידוי הינה שיטת הבישול הבריאה ביותר והיא שומרת על תכולת המזון בצורה אופטימלית.
מספר מנות:1 מנה עיקרית או 2-3 מנות תוספת.
זמן הכנה: 10 דק'.
זמן אידוי: שעה.
זמן הנבטה: כשבוע (ניתן גם לקנות את הנבטים)
מצרכים:
1/4 כוס גרגירי חומוס
חופן נבטי אלפלפא/חופן נבטי חרדל/חופן נבטי צנוניות/חופן נבטי ברוקולי
חופן נבטי חמניות/חופן נבטים סיניים
חופן עלי רוקט או מיקס של עלי בייבי
כמה עלי חסה
זרעי חמניות לפי הטעם
זרעי דלעת לפי הטעם
מבחר אגוזים לבחירתך לפי הטעם
כף זרעי פשתן/זרעי צ'יה טחונים במטחנת קפה – אופציונלי, מוסיף לסלט ערכים גבוהים של אומגה 3.
זיתים סגולים לפי הטעם
מיץ לימון סחוט טרי לפי הטעם
שמן זית לפי הטעם
אופן ההנבטה: ראה/י מאמר נבטים והנבטה.
אופן ההכנה:
משרים את גרגירי החומוס בקערה מלאה במים לפחות למשך הלילה. לאחר מכן, ניתן לאדות את החומוסים או לשטוף במסננת, לשטוף פעמיים ביום ולחכות עוד יום, כדי שיתקבל נבטוט. מאדים את החומוסים בכלי אידוי כשעה, עד שהם רכים ומתמוססים בפה ונותנים להם להתקרר.
בזמן שגרגירי החומוס מתקררים לטמפרטורת החדר (כדי שלא יגרמו לחימום הירקות), חותכים את החסה והרוקט/עלי בייבי לסלט. אם בחרת באגוזים גדולים (אגוזי ברזיל, אגוזי מלך, שקדים וכד'), חותכים אותם לחתיכות קטנות.
מגלענים וחותכים את הזיתים לחתיכות קטנות.
מוסיפים לחסה והרוקט, את הנבטים, גרגירי החומוס, האגוזים, הזרעים והזיתים, שמן זית ולימון לפי הטעם, מערבבים ומגישים.
להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
כתיבת תגובה