שעועית אזוקי מהווה מקור עשיר לאנטי-אוקסידנטים (נוגדי חמצון). היא שומרת על יציבות רמת הסוכר בדם והיא עשירה בחלבון, ברזל, סידן ואשלגן.
נבטים הינם קטניות, דגנים, גרעינים או זרעים שהוציאו שורש, גבעול ועלים בעקבות תהליך הנבטה מבוקר. ההנבטה מעוררת בצמח שפע אנזימים, הנחשבים למועילים בבניית רקמות שריר, בתפקוד הבלוטות ומערכת העיכול ובהגברת קצב שריפת השומנים; גורמת להכפלה במאות אחוזים של כמות הוויטמינים בקטניה/דגן/זרע/גרעין ומוסיפה ויטמנים נוספים כמו ויטמין C; נבטים מכילים את הערכים התזונתיים הגבוהים והמשובחים ביותר: חומצות אמינו (חומצות הכרחיות שהגוף אינו מסוגל לייצר בעצמו והן בדרך כלל זמינות במזונות מן החי), פחמימות, שומנים, ויטמינים, מינרלים וסיבים.
קטניות, דגנים וזרעים שעברו הנבטה קלים יותר לעיכול ועשירים ביותר ויטמינים וסיבים תזונתיים. תהליך ההנבטה מתחיל מרגע שהקטניות/דגנים/זרעים באים במגע עם מים. לאחר השריה במשך לילה, ניתן להשתמש בקטניות/דגנים/זרעים או להמשיך בתהליך ההנבטה ע"י הנחתם בצלחת הנבטה או על משטח לח, כאשר שומרים על לחות הקטניות/דגנים.
מספר מנות:1 מנה עיקרית או 2-3 מנות תוספת.
זמן הכנה: 10 דק'.
זמן בישול: שעה
זמן הנבטה: כשבוע (ניתן גם לקנות את הנבטים)
מצרכים:
ראש חסה קטן
1 גזר בינוני מגורד
1 בטטה קטנה חתוכה לפרוסות דקות
חופן נבטי חמניות
חופן נבטי אלפלפא
1/4 כוס שעועית אזוקי
ג'ינג'ר חתוך לקוביות קטנות לפי הטעם
שמן זית לפי הטעם
אופן ההנבטה: ראה/י מאמר נבטים והנבטה.
אופן ההכנה:
משרים את שעועית האזוקי למשך הלילה ומבשלים אותה במשך שעה עד שהיא מתרככת. מאפשרים לה להתקרר לפני שמוסיפים אותה לסלט.
קולפים ופורסים את הבטטה, מניחים על גבי נייר אפייה בתבנית אפייה ואופים בטוסטר אובן בטמפרטורה בינונית במשך כ 20-30 דק' (עד שהבטטה רכה ומשחימה קלות). מאפשרים לבטטה להתקרר לפני שמוסיפים אותה לסלט.
לאחר ששעועית האזוקי והבטטה מוכנות, חותכים/מגרדים את החסה, גזר וג'ינג'ר. שמים בקערה יחד עם הנבטים, שעועית האזוקי והבטטה.
מוסיפים שמן זית לפי הטעם, מערבבים ומגישים.
להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
כתיבת תגובה